UN OM PENTRU COMUNITATE

Distribuie pe:

Acum două decenii, trebuia să particip, împreună cu alți colegi, la un miting în București, pentru a susține niște revendicări sindicale. Pentru că aveam nevoie de mijloace de transport, în vederea deplasării, cineva m-a îndrumat spre Claudiu Maior, atunci un tânăr pe care l-am apreciat foarte repede pentru modul direct și concret în rezolvarea situației. Am obținut ceea ce am dorit, fără niciun efort financiar, reținând primele cuvinte: “E minunat să te lupți pentru binele oamenilor”.

De atunci, viața noastră publică s-a intersectat de foarte multe ori, fie la recepțiile de lucrări din cadrul unităților școlare, fie la festivități prilejuite de evenimente din interiorul instituțiilor școlare.

Am găsit în consilierul primarului, Claudiu Maior, un om deschis dialogului, receptiv la propuneri și prompt în rezolvarea lor.

Un merit deosebit în ascensiunea profesională îl are primarul Dorin Florea, care a știut să folosească puterea de muncă, seriozitatea și deprinderile domnului consilier, în folosul comunității în care trăim. Aici se potrivește ideal expresia “Omul potrivit la locul potrivit”. 

L-am întâlnit pe Claudiu Maior pretutindeni: în unitățile școlare pentru împărțirea tichetelor cadou oferite de către primărie, pe șantierele unităților școlare incluse pentru reabilitare, în parcurile de joacă pentru copii, la inaugurarea terenurilor de sport, la o grădiniță unde se discuta relația dintre părinți-educatoare și primărie, abordând probleme reale și de rezolvat, pe termen scurt și mediu, cât și în alte împrejurări, pretutindeni activ și eficient, un adevărat om al administrației de calitate.

La o altă întâlnire, consilierul primarului, Claudiu Maior, spunea: eu nu vă promit lucruri care nu pot fi realizate, eu vă promit că, în municipiul Târgu-Mureș, prioritate au unitățile școlare care vor beneficia permanent de atenția noastră, pentru desfășurarea activităților, fără probleme, pentru un învățământ de calitate. 

Avem nevoie de asemenea oameni hotărâți și dispuși să servească toți contribuabilii, avem nevoie de asemenea oameni care între promisiune și realitate, realizează punți decisive, iar noi, beneficiarii deciziilor, trebuie să îi sprijinim după puterile noastre și în momente hotărâtoare.

Învățământul din municipiul nostru a avut un avantaj enorm prin activitatea neobosită a acestor doi oameni, destoinici și gospodari. Încercați să intrați în unitățile școlare din Târgu-Mureș și o să vedeți că alături de managerii acestor instituții, totul e racordat la modern, ca aspect, și eficient ca dotare. Rămâne doar răspunsul prin calitate, la care oamenii școlii trebuie să contribuie decisiv și o fac cu multă responsabilitate, iar responsabilii din interiorul primăriei vor depune în continuare eforturi pentru standarde superioare. 

În anii mulți de colaborare instituțională, între Primăria Municipiului Târgu-Mureș și Sindicatul din Învățământ “Spiru Haret” Mureș, am găsit în consilierul Claudiu Maior un om devotat unor principii clare și transparente. Niciodată nu am fost refuzat când am propus lucruri ce aparțineau de Primărie și Consiliu Local, care erau în interesul învățământului, propuneri și sugestii venite pe filiera noastră, din partea slujitorilor școlii. 

În desele întâlniri de analiză, îmi mărturisea că uneori a trebuit să forțeze alocații suplimentare pentru școli, deoarece proiectele erau numeroase și sumele alocate uneori insuficiente. 

Toate realizările din acest domeniu se bazează pe o bună colaborare cu serviciul Școli din cadrul Primăriei, astfel că în cuvinte puține și fapte concrete, strategia de acțiune în vederea creării condițiilor optime unui învățământ de performanță a funcționat foarte bine în folosul elevilor, părinților, dar și al dascălilor. 

Municipiul Târgu-Mureș a beneficiat de truda domnului consilier Claudiu Maior, nu numai în domeniul învățământului local, ci și în alte domenii foarte importante, vitale chiar pentru desfășurarea unei vieți normale a locuitorilor cetății. Cu alte prilejuri, voi aborda aceste probleme, pentru a scoate în evidență necesitatea încadrării instituțiilor locale și județene, a unor oameni pricepuți, destoinici și gospodari. Pe lângă toate acestea, exercitarea unei administrații performante poate duce la un ambient optim pentru locuitorii orașului nostru. 

 

Lasă un comentariu