SCRISUL DE MÂNĂ ÎI FACE PE COPII MAI... INTELIGENȚI

Distribuie pe:

Noi studii privind creierul arată că scrisul de mână ajută copiii să învețe mai mult și să își amintească mai bine.

“Multe simțuri sunt activate prin scrisul de mână. Rezultatele studiului nostru au arătat că, atât copiii, cât și adulții învață mai mult și își amintesc mai bine atunci când scriu de mână. Atunci când îți scrii de mână lista de cumpărături sau notițele la un curs, pur și simplu ții minte mai bine conținutul după aceea, susțin cercetătorii norvegieni de la Universitatea Tehnico-Științifică, citați de descopera.ro.

Pixul și hârtia oferă creierului mai multe modalități de a produce amintiri, întrucât scrisul de mână generează mai multă activitate în regiunile senzoriale-motorii din creier. Multe simțuri sunt activate prin scrisul de mână (observarea literelor pe care le scrii, dar și sunetele pe care le faci).

Aceste experiențe senzoriale produc contactul dintre diferite părți ale creierului, astfel că acesta învață mai bine și ne ajută să ne amintim mai bine. De asemenea, scrisul de mână este o provocare pentru creier, la fel ca și alte experiențe și activități.

Creierul a evoluat de-a lungul a mii de ani, ajungând capabil să acționeze compartamentul potrivit, însă pentru ca acesta să se dezvolte cât se poate de bine, noi trebuie să îl folosim la ceea ce este mai bun.

Trebuie să avem vieți autentice, trebuie să ne folosim toate simțurile, trebuie să ieșim afară în orice fel de condiții meteorologice, trebuie să cunoaștem alte persoane. Dacă nu ne provocăm creierul, acesta nu își va atinge potențialul, ceea ce va avea un impact negativ asupra performanțelor la școală.

În același timp, școlile devin tot mai digitalizate, dar este absolut necesar ca elevii să primească măcar o pregătire minimă privind scrisul de mână”, concluzionează oamenii de știință norvegieni.

 

 

Lasă un comentariu