CHINDIA TÂRGOVIȘTE RĂMÂNE ÎN LIGA 1!

Distribuie pe:

CS Mioveni și Chindia Târgoviște au remizat, scor 1-1, în manșa retur a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1 la fotbal. În tur, la Ploiești, Chindia s-a impus cu 2-0. Astfel, cu 3-1 la general, formația din Târgoviște va juca și sezonul viitor în Liga 1.

 

PUTEAU FI ADVERSARE, DAR AU FOST ELIMINATE!

Simona Halep și sportiva cehă Barbora Strycova au ratat, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Praga, cu premii de 275.000 de dolari. Halep și Strycova au fost învinse de echipa rusă. Veronika Kudermetova/Anastasia Pavliucenkova, scor 6-3, 3-6, 10-8, într-o oră și 20 de minute. Tot miercuri, echipa Laura Ioana Paar / Anna-Lena Friedsam (România/Germania) a fost învinsă în primul tur de perechea cap de serie 1, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, scor 6-4, 3-6, 10-4, într-o oră și 25 de minute. Dacă ar fi câștigat aceste meciuri, Halep și Paar ar fi fost adversare în sferturile de dublu. Premiul pentru primul tur la dublu este de 1.520 de dolari și un punct.

 

TRANSFER URIAȘ LA CFR CLUJ

CFR Cluj a cucerit un nou titlu în Liga I, al treilea consecutiv, iar acum Dan Petrescu a început să-și pregătească echipa pentru noua stagiune. La capătul unui sezon extrem de dificil, în care campioana României a fost lovită de nenumărate probleme, CFR Cluj a câștigat un nou titlu în Liga I. Tot în stagiunea care tocmai s-a încheiat, Dan Petrescu s-a despărțit și de trei jucători care au contribuit decisiv la ultimele trofee cucerite de ardeleni. Țucudean, Arlauskis și Traore au plecat deja de la CFR Cluj, iar antrenorul campioanei României a găsit deja omul potrivit pentru ofensiva echipei. Campioana României va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, unde în turul al doilea ar trebui să dea peste Dinamo Zagreb, astfel că Dan Petrescu are nevoie în continuare de jucători cu mare experiență.

 

TÂRGUMUREȘEANUL SERGIU HANCA ÎN POSTURĂ DE CĂPITAN!

Târgumureșeanul Sergiu Hanca a fost numit noul căpitan al echipei poloneze KS Cracovia. Alegerea internaționalului român a fost oficializată de polonezi prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare. “Sergiu Hanca a fost numit noul căpitan”, au anunțat, pe contul oficial de Twitter, reprezentanții clubului Cracovia. Hanca a avut un sezon în care a strălucit și a fost apreciat de către polonezi. Aripa dreaptă în vârstă de 28 de ani a marcat 9 goluri și a oferit 7 pase decisive, în 34 de partide, în campionat. Sergiu Hanca este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 600.000 de euro. Fostul dinamovist a prins și 4 selecții la echipa națională a Românei.

 

CFR CLUJ ÎL IA PE DUMITRU CARDOSO

Atacantul dorit insistent de antrenorul CFR-ului este chiar din Liga I. Conform Monitorul de Cluj, oficialii clujenilor sunt foarte aproape de a-l aduce la echipă pe Dumitru Cardoso. Venit liber de contract, în vara anului trecut, atacantul a impresionat la Gaz Metan Mediaș, echipă de care urmează să se despartă. Legitimat la Napoli, din 2010 până în 2017, atacantul de 28 de ani a marcat cinci goluri și a oferit cinci pase decisive în cele 30 de meciuri jucate pentru Gaz Metan în actualul sezon. 500 de mii de euro este cota lui Dumitru Cardoso pe site-ul de specialitate transfermarkt.com.

 

AȘTEPTAT LA CFR CLUJ, EMMANUEL CULIO ȘI-A PRELUNGIT CONTRACTUL ÎN ARGENTINA!

Quilmes, grupare din divizia a doua argentiniană, a anunțat prelungirea contractului cu Emmanuel Culio, fostul mijlocaș de la CFR Cluj. Emmanuel Culio a ales să revină în Argentina în iarnă, pentru a fi alături de familie, dar oficialii CFR-ului sperau să-l readucă la Cluj acum, înaintea startului noului sezon, lucru ce pare improbabil, după ce mijlocașul și-a prelungit contractul cu Quilmes. Durata noului contract al lui Emmanuel Culio la Quilmes este de 18 luni, până în ianuarie 2022, când mijlocașul argentinian va avea 37 de ani. În luna aprilie, Bogdan Mara, oficialul CFR-ului, recunoștea că există interes pentru un transfer al lui Emmanuel Culio, care urma, conform planului campioanei, să se retragă din fotbal la Cluj și să se alăture staff-ului lui Dan Petrescu. “Încercăm să-l aducem pe Culio. Noi i-am propus să revină. Dan Petrescu i-a promis că va rămâne în staff-ul său, pe asta mizăm. Să vină să mai joace un an. Cred că și lui îi este dor de noi”, declara Bogdan Mara. De la revenirea în Argentina, Emmanuel Culio a evoluat în șase partide pentru Quilmes, fără să reușească să marcheze sau să paseze decisiv.

 

PRIMA DECIZIE IMPORTANTĂ LUATĂ DE UEFA PENTRU NOUL SEZON AL LIGII CAMPIONILOR

Comisia de Apel a UEFA a decis, miercuri, ca echipa din Kosovo, KF Drita, să piardă la masa verde meciul cu Linfield FC, care nu s-a putut disputa din cauza unor cazuri de coronavirus. KF Drita este în carantină, după ce doi jucători au fost testați pozitiv cu Covid-19. Meciul cu FC Linfield (Irlanda de Nord), contând pentru runda preliminară a Ligii Campionilor, ar fi trebuit să se dispute marți seară, în Elveția, însă a fost anulat. Cazul a ajuns inițial la Corpul de Control și Disciplină al UEFA, dar președintele comisiei a trimis cazul la Comisia de Apel, având în vedere urgența problemei. Comisia de Apel a decis ca Linfield FC să fie declarată câștigătoarea cu 3-0 a meciului anulat. Linfield va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe Legia Varșovia.

 

ALTE DOUĂ EVENIMENTE SPORTIVE IMPORTANTE - ANULATE!

Programate inițial în primăvară și reprogramate pentru 18 octombrie, respectiv 15 noiembrie, semimaratonul și maratonul de la Paris nu vor mai avea loc în acest an. Organizatorii au anunțat că, în acord cu Primăria Parisului, au decis anularea evenimentelor din acest an. “Am luat decizia să le dăm întâlnire pasionaților de curse în 2021”, au anunțat organizatorii.

 

Lasă un comentariu