PAPA FRANCISC: “CEILALȚI, OBIECTE PE CARE LE FOLOSIM, APOI LE ARUNCĂM...”

Distribuie pe:

“Pandemia a scos în evidență cât suntem de vulnerabili și de strâns legați. Dacă nu avem grijă unii de alții, începând cu cei mai afectați și mai nevoiași, nu vom putea vindeca lumea”, a spus papa Francisc, la începerea audienței generale pe care a oficiat-o în Palatul Apostolic, citat de mediafax.ro.

Papa Francisc (care continuă să oficieze audiențele generale în palat și nu în Piața Sf. Petru, pentru a evita mulțimile) a subliniat că infecția provocată de noul coronavirus nu este singura boală ce trebuie combătută.

“Pandemia a scos la iveală patologii sociale mai ample, precum o viziune distorsionată a acelor persoane ce ignoră demnitatea. Uneori, îi privim pe ceilalți ca pe niște obiecte pe care le folosim și apoi le aruncăm.

Această atitudine orbește și promovează o cultură a marginalizării, individualist și agresivă, care transformă ființa umană într-un bun de consum.

Dumnezeu nu ne-a creat ca obiecte, ci ca persoane iubite și capabile să iubească, ne-a creat după imaginea și asemănarea Lui. Ne-a dat o demnitate unică și ne-a îndemnat să trăim împreună cu frații și surorile noastre, respectând Creația, în comuniune și în armonie.

Evitați comportamentele individualiste, care oferă o concepție distorsionată cu privire la lume și viață!

Totuși, în aceste luni ale pandemiei, milioane de persoane (în special, medici) au dat dovadă de iubire fraternă și creștină, îngrijindu-i pe cei bolnavi și punându-și în pericol propria sănătate”, a avertizat suveranul pontif.

Lasă un comentariu