MIRCEA LUCESCU ANUNȚĂ APOCALIPSA LA FCSB!

Distribuie pe:

FCSB are parte de un nou sezon slab în Liga 1. Roș-albaștrii se poziționează pe locul cinci în Liga 1, cu 28 de puncte, însă are ocazia să salveze un an complet ratat dacă va câștiga finala Cupei României. Cu toate acestea, Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, prevede un viitor sumbru, din punct de vedere financiar pentru FCSB în condițiile în care echipa nu se va redresa și nu va activa în cupele europene. În opinia lui “Il Luce”, o echipă din Liga 1, de nivelul FCSB, nu poate fi susținută în continuare de un singur finanțator. “O echipă cu tradiție nu poate să stea... uite-l pe Gigi Becali, nu poate să stea la posibilitățile financiare ale unui singur om. Este imposibil. Gigi a fost foarte bine, dar o să vedeți că, ușor-ușor, și la Gigi încep dificultățile”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit agenției Mediafax. Gruparea lui Gigi Becali nu a mai câștigat campionatul în Liga 1 de cinci ani. În acest context, omul de afaceri a dorit anul trecut să-l coopteze la clubul său pe Lucescu senior. “Am vorbit cu Lucescu și i-am zis să mă ajute într-un fel. Să își facă o părere, să îmi dea niște indicații. Îi mulțumesc că m-a ajutat. Sunt sigur că le-a zis și ceva de ordin tactic. Nu știu exact, că nu spun jucătorii. Nu cred că îl pot convinge ca antrenor. Dar ca prieten, să îmi dea o mână de ajutor, să dea niște indicații, sigur o va face. Pentru că o face cu dragoste și plăcere”, spunea omul cu banii de la FCSB, Gigi Becali. Mircea Lucescu a anunțat inclusiv condițiile care l-ar determina să revină în antrenorat. “Îmi place să construiesc echipe, dar am nevoie de timp, nu e ușor. Nu ajunge doar să transferi jucători. Dacă voi găsi un club cu un asemenea proiect, mă voi întoarce pe bancă. Altfel, nu”, a explicat “Il Luce”, care a antrenat ultima dată prima reprezentativă a Turciei.

 

TITLUL CU NUMĂRUL 5 SE VEDE TOT MAI APROAPE!

29 de ani au trecut de la ultimul titlu cucerit de Universitatea Craiova. Oltenii au patru campionate în palmares, dar în acest sezon sunt foarte aproape să îl captureze pe al cincilea. Norocul pare a fi în sfârșit de partea alb-albaștrilor, lucru dovedit și la Botoșani. Victoria de pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-0, va rămâne mereu una specială pentru U Craiova. Fotbaliștii lui Cristiano Bergodi nu doar că s-au distanțat la patru puncte de CFR Cluj în fruntea clasamentului, dar au obținut și prima lor victorie din istorie în Moldova. Înaintea succesului din această etapă, U Craiova avea șapte înfrângeri și doar un rezultat de egalitate la Botoșani.

“Victoriile aduc victorii, ne bucurăm foarte mult. Sperăm să o ținem tot așa, mai avem două jocuri și sperăm să scoatem 6 puncte. (Viață grea la Botoșani?) De șase ani de zile avem viață grea, ne bucurăm că am spart gheața și am adus o victorie importantă când era nevoie de ea. (Cum vezi lupta la titlu având în vedere toate aceste probleme cu COVID-19?) Pe mine nu mă interesează, mă bucur că am jucat noi. Sper să jucăm și cu Astra, și cu CFR și să se termine odată campionatul ăsta. Normal că presiunea există, dar este foarte frumoasă. Nu am mai trăit așa ceva niciodată, este prima oară când trăiesc momentul ăsta și mă bucur foarte mult. Sper ca de acum, an de an să joc cu presiunea asta. Se vede că suntem un grup unit și ne bucurăm foarte mult de acest moment. (Titlul?) Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Vreau să mă gândesc doar la Astra, să mai scoatem trei puncte și vedem după”, a declarat Alexandru Mateiu după FC Botoșani - U Craiova, scor 0-2.

 

CFR CLUJ A AJUNS LA ȘASE INFECTĂRI CU COVID-19!

CFR Cluj are probleme serioase, care s-au acutizat în ultimele zile. După ce Alexandru Păun a fost prima persoană din club depistată pozitiv cu COVID-19, numărul celor infectați a ajuns la șase, luni dimineața. Conform Looksport.ro, CFR Cluj are șase cazuri de coronavirus în club. După ce portarul Sandomierski și antrenorul secund Curelea au fost depistați pozitiv, luni s-au aflat și numele celorlalți. Este vorba despre Damjan Djokovic, preparatorul fizic Cristian Dragotă și antrenorul cu portarii Cristian Moldovan. Sursa citată anunță că oficialii lui CFR Cluj au primit confirmarea, după testele pozitive venite luni dimineața. Testele au fost efectuate sâmbătă, iar conducerea a aflat veștile rele rând pe rând. DSP Ilfov va demara o anchetă amplă, CFR-iștii fiind cantonați la Mogoșoaia, acolo unde se aflau, după ce meciul cu FCSB, de sâmbătă, a fost amânat. Primul infectat de la CFR Cluj, Alexandru Păun, se simte bine, dar conducerea clubului din Gruia vrea ca fotbalistul să primească la spital îngrijirile medicale: “Gândindu-ne la sănătatea lui, am considerat că este mai bine să fie la spital. Există varianta să fie transferat la Cluj. Probabil că în această seară se va decide. Noi am luat decizia de a testa jucătorii, ba chiar am făcut 3-4 testări în plus, pentru a ne asigura că sănătatea jucătorilor este ok. Acum așteptăm rezultatul testelor, luăm legătura cu autoritățile și vom vedea, în funcție de ce spune DSP”, a declarat Marius Bilașco, duminică, pentru Telekom Sport, în emisiunea Sport Report.

 

VICTORIE CU RECORD PENTRU SIMONE TEMPESTINI ÎN RALIUL BRAȘOVULUI ȘI HARGHITEI

Simone Tempestini a bifat a doua victorie consecutivă în Campionatul Național de Raliuri Betano, cu 9 din 11 probe câștigate în Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total. Campionul național en-titre la juniori, Norbert Maior, este marea surpriză, tânărul brașovean obținând un spectaculos loc 4 la general pe un Peugeot 208 R2, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv. Sosit la start din postura de lider după victoria de la Raliul Argeșului, Tempestini, cu Sergiu Itu în dreapta, a avut parte de emoții în startul rundei din Brașov și Harghita. A venit pe 2 pe prima probă specială, urcarea din Poiana Brașov, Dan Gîrtofan, favoritul local, fiind mai rapid cu 60 de sutimi. Cvadruplul campion național absolut și-a revenit rapid și s-a impus în 9 din celelalte probe rămase, singura sincopă fiind PS6 Crăciunel, care i-a revenit lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 CUP). Acesta din urmă, aflat în lupta pentru un loc pe podium la open, a abandonat cu două probe înainte de final, când s-a răsturnat. Tempestini a încheiat raliul în 57:35,2, pe 2 clasându-se echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), aflat la 1 minut și 2 secunde în spate. Ultimul loc de pe podium a fost “prins” de Bogdan Marișca/Karoly Borbely (Ford Fiesta R5), cu un timp total de 58:55,4. Etapa din weekend a contat atât pentru istoricul Raliului Brașovului, cât și pentru cel din Harghita. Succesul repurtat l-a transformat pe Simone Tempestini în cel mai de succes pilot în Raliul Harghitei. Sportivul în vârstă de 25 de ani a ajuns la 5 victorii, distanțându-se astfel de Titi Aur, Ludovic Balint și Bogdan Marișca, toți cu câte 4 succese. Simone a mai fost pe primul loc la general în edițiile din 2015, 2016, 2018 și 2019. Competiția din Harghita a bifat în acest an ediția cu numărul 28. Și în ceea ce privește Raliul Brașovului i-a asigurat pilotului de la Napoca Rally Academy (NRA) un loc în vârf. L-a egalat la numărul de victorii pe Titi Aur, care are 6 victorii. Simone s-a impus de fiecare dată în ultimii 6 ani pe probele de raliu din Brașov. Marea surpriză a etapei a fost pilotul în vârstă de numai 21 de ani, Norbert Maior. Colegul lui Tempestini de la NRA a terminat pe locul 2 la general în condițiile în care a pilotat un model R2 în cursa care a avut la start nu mai puțin de 7 modele R5 de ultimă generație. Mai mult, acesta, având-o în dreapta pe sora sa Francesca, a obținut al doilea timp în Power Stage, proba specială cu cel mai mare punctaj din concurs. Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano se va desfășura în perioada 14-15 august, la Sibiu.

 

DINAMO ARE 11 CAZURI DE COVID-19

Totul a început joi, chiar în ziua în care Dinamo ar fi trebuit să joace meciul cu Chindia Târgoviște. Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazăr au fost atunci depistați pozitiv cu noul coronavirus. La doar o zi distanță, Andrei Sin a fost și el testat pozitiv cu COVID-19. La două zile distanță, alți trei fotbaliști de la clubul din Ștefan cel Mare au fost informați că au fost infectați cu noul coronavirus. Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic și Dan Tălmaciu sunt cei trei jucători care au primit răspuns pozitiv, sâmbătă, la testele efectuate. Duminică, Dinamo a ajuns la 11 cazuri de COVID-19, după ce maseurul echipei a fost testat, la rândul său, pozitiv la noul coronavirus.

 

STANCIU ÎȘI PROPUNE OBIECTIVE MĂREȚE CU NAȚIONALA ROMÂNIEI!

Nicolae Stanciu, probabil cel mai în formă fotbalist român a declarat că unul dintre cele mai importante obiective ale sale este să reușească să se califice cu naționala României la campionatul european de anul următor. “Șeptarul” Slaviei Praga a vorbit și despre marele avantaj pe care îl au “tricolorii” înaintea barajului decisiv cu Islanda. “Așa cum spuneam, unul dintre obiective este să joc din nou cu Slavia în Liga Campionior și, desigur, să obțin calificarea cu naționala României la Campionatul European. Aștept cu nerăbdare jocurile din toamnă, barajul cu Islanda... Cred că este foarte bine că vom disputa două meciuri în Liga Națiunilor înainte de acestă semifinală a play-off-ului pentru EURO”, a declarat Nicolae Stanciu pentru FRF. Internaționalul român a vorbit și despre felul în care s-a antrenat în timpul pandemiei provocate de COVID-19 și de dificultățile pe care le-a întâmpinat pentru a se menține în formă. “Am lucrat în fiecare zi, am ieșit și am făcut alergări în fiecare dimineață, iar după-amiază am făcut exerciții fizice acasă. Nu a fost deloc plăcut, dar am realizat că e ceea ce trebuie să fac atât eu, cât și oricare alt fotbalist aflat în situația mea pentru a rămâne într-o formă bună și pentru a putea juca la un nivel bun din nou la începerea meciurilor oficiale”, a mai spus Stanciu, conform aceleiași surse. Nicolae Stanciu a reușit să cucerească titlul de campion al Cehiei cu Slavia Praga și și-a trecut în cont mai multe performanțe individuale. Tricolorul a fost desemnat cel mai bun mijlocaș, cel mai bun jucător străin și încă este lider în clasamentul assist-urilor și al șanselor create, cu 11 pase decisive și 66 de oportunități pe care le-a oferit coechipierilor de a înscrie.

 

Lasă un comentariu