BENEFICIILE BĂILOR CU APĂ SĂRATĂ

Distribuie pe:

Doctorul român Mihaela Cucu, directorul medical al Centrului Ana Aslan „Health Spa", citat de descopera.ro, ne prezintă beneficiile băilor cu apă sărată, remediu des utilizat încă din Grecia antică.

„Apa sărată este folosită de secole, pentru tratarea multor afecțiuni. În Grecia antică, de exemplu, băile cu apă sărată erau un remediu pentru problemele pielii, dar și pentru dureri reumatice sau musculare.

Fie că vrei să elimini durerile musculare, să te relaxezi sau să mai temperezi bolile reumatice, băile cu apă sărată sunt o binecuvântare pentru organism. Minerale, precum magneziul și potasiul, vor fi absorbite de către piele pentru a elimina toxinele și vor echilibra întregul organism.

Cu ajutorul băilor calde în apă sărată, durerile cronice de spate sau de artrită reumatoidă se ameliorează relativ repede și nu mai apar în viitorul apropiat. Însă, atenție! Acestea se fac în cure de tratament și doar medicul specialist îți poate spune câte ședințe de terapie sunt necesare pentru a te simți mai bine.

În plus, băile în apă sărată te ajută să dormi mai bine și ce poate fi mai relaxant decât o baie călduță în apă sărată atunci când ești stresat și încordat?! Câteva minute de relaxare în apă sărată îți elimină tensiunea musculară și relaxează întregul organism, pentru ca tu să te bucuri de un somn neîntrerupt pe toată durata nopții.

Mineralele care se regăsesc în apa sărată te ajută să ai o piele mătăsoasă, mai tânără și mai sănătoasă. Sarea elimină impuritățile de la suprafață și echilibrează nivelul de hidratare. Genul acesta de băi se recomandă și în cazul bolnavilor de psoriazis. Sunt grozave pentru pielea uscată sau cea cu acnee și au efect antifungic, chiar și pentru unghii.

Nenumărate studii arată că băile sărate îmbunătățesc sănătatea generală, deoarece reglează nivelul zahărului din sânge, îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și sistemul nervos.

Totodată, contribuie la funcționarea normală a sistemului limfatic și luptă împotriva radicalilor liberi, întărind imunitatea. Atunci când ne expunem regulat organismul la mineralele conținute de sare, îl ajutăm să reziste mai bine în fața bolilor. Băile calde cu sare sunt antiinflamatoare și cresc forța organismului în lupta împotriva diverselor afecțiuni medicale.

Avem o țară bogată din punct de vedere balneoclimateric, întrucât deținem circa o treime din resursele balneare ale întregii Europe! Multitudinea de tratamente balneare cu beneficii dovedite contribuie, în final, la refacerea capacității fizice și mintale, la dobândirea și întreținerea stării de bine", ne asigură specialistul român, Mihaela Cucu. (L.P.)

Lasă un comentariu