EUGEN TOMAC: “MOȚIUNEA NU VA TRECE”

Distribuie pe:

Președintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați nu va trece de votul Parlamentului.

“În timp ce toată Europa se concentrează pe măsuri de combatere a crizei generate de coronavirus, cu efectele asociate, în România discutăm de moțiunea de cenzură a PSD. Țara noastră se află pe marginea prăpastiei (atât economic, cât și din perspectiva crizei sanitare), iar PSD se pregătește să îi dea un brânci fatal”, a scris Tomac, luni, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, “să depui moțiune de cenzură într-o situație de urgență este un act iresponsabil și cinic”.

“Doar Ciolacu și ai lui sunt capabili, din rațiuni electorale mărunte, să își imagineze că există opțiunea de a suprapune o criză politică peste cea sanitară, economică, socială. Noua conducere a PSD s-a discreditat imediat cum a fost aleasă, alegând să pună partidul deasupra românilor și deasupra țării. Moțiunea nu va trece!”, conchide Tomac.

Senatul și Camera Deputaților au fost convocate în sesiune extraordinară comună, joi, pentru prezentarea moțiunii de cenzură inițiate de social-democrați la adresa Cabinetului Orban.

Moțiunea de cenzură “Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost semnată de 205 senatori și deputați PSD.

Vineri, Executivul, prin premierul Ludovic Orban, a solicitat Curții Constituționale să constate dacă există o situație conflictuală între Guvern, pe de o parte, și Parlament, pe de altă parte, “generată de depunerea unei moțiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecința convocării unei sesiuni extraordinare, exclusiv numai pentru prezentarea moțiunii fără dezbaterea și votarea acesteia”.

CCR a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern și Parlament privind existența unui conflict juridic, urmare a depunerii moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

Lasă un comentariu