“FONDURILE GUVERNAMENTALE... DISTRIBUITE DUPĂ CRITERIILE FONDURILOR EUROPENE”

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că își dorește ca fondurile guvernamentale pentru investiții locale să fie distribuite după criterii asemănătoare fondurilor europene, pentru a elimina alocarea pe criterii politice.

“Vreau și pe fondurile guvernamentale, proiectele de investiții în plan local să fie distribuite după același mecanism, după aceleași criterii și după aceleași proceduri cum sunt distribuiți banii europeni, astfel încât să nu existe o tratare subiectivă, pentru că cetățenii nu sunt de două categorii, există doar cetățeni români”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a recunoscut că: “Sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că țin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani și ca să aibă o relație mai bună cu zona guvernamentală - accesul la fonduri guvernamentale. Eu le-am transmis la toți următorul mesaj: nu există subiectivism în alocarea de fonduri”, a afirmat prim-ministrul.

“Personal, sunt împotriva traseismului politic. Sunt un om care m-am înscris într-un partid și care de 30 de ani sunt într-un partid. Eu când am intrat într-un partid politic nu am intrat numai ca să fac eu o carieră, să obțin vreo funcție publică, ci am intrat pentru că cred în valorile, în principiile, în doctrina formațiunii politice respective și eu cred că consecvența față de aceste valori și principii este fundamentală în viața publică și e și o garanție pentru alegători că omul care este implicat în viața publică se ține de cuvânt, este consecvent, respectă principiile și pune în practică promisiunile pe care le face în campaniile electorale”, a menționat premierul.

Lasă un comentariu