ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD, VINERI, DE LA 21.45, ÎN LIGA NAȚIUNILOR. NAȚIONALA VISEAZĂ CU MIREL RĂDOI DUPĂ PERFORMANȚA DE LA U21

Distribuie pe:

Selecționerul Mirel Rădoi debutează pe banca naționalei României în Liga Națiunilor, contra Irlandei de Nord, vineri, de la 21.45. Pe 7 septembrie, tricolorii se vor deplasa la Klagenfurt, unde vor juca împotriva Austriei, tot de la 21.45. Tricolorii iau startul în noua ediție a Ligii Națiunilor, competiție care ne-a adus în ipostaza de a juca “barajul” cu Islanda și, ulterior, încă un meci cu Bulgaria sau Ungaria, pentru calificarea la Campionatul European 2020. Echipa probabilă a României din meciul cu Irlanda de Nord: Tătărușanu - Burcă, Chiricheș, Toșca, Bancu - Cicâldău, Stanciu - Deac, I. Hagi, Maxim - Pușcaș. Mirel Rădoi a fost nevoit să aștepte aproape un an pentru a debuta. Numit în noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, fostul mijlocaș ar fi trebuit să antreneze pentru prima dată în partida cu Islanda, dar pandemia i-a dat planurile peste cap. Ultima dată, România s-a întâlnit cu Irlanda de Nord în preliminariile EURO 2016, atunci când tricolorii au remizat în deplasare, scor 0-0, și au câștigat cu 2-0 pe Arena Națională. La finalul acelei campanii, naționala mergea cu Anghel Iordănescu pe banca tehnică la turneul final din Franța. România se află în Liga B din Liga Națiunilor, grupa 1, alături de Austria, Irlanda de Nord și Norvegia.

 

CE A TRANSMIS MIREL RĂDOI ÎNAINTEA DUBLEI CU IRLANDA DE NORD ȘI AUSTRIA

“Sunt emoții pozitive. Abia aștept să încep să lucrez cu băieții. Pe unii îi știu de când activam, pe unii i-am antrenat la FCSB, pe alții la naționala de tineret și abia aștept să lucrăm împreună. Avem în minte un căpitan, dar nu e un singur nume, pentru că nu știm exact cine va evolua de la început și va trebui să avem un grup de jucători care vor fi și căpitanii de echipă. (n.r. - O să dormiți înainte de primul meci de la națională?) Nu, nu o făceam nici la tineret, nu o făceam nici când am fost la FCSB, așa că nu cred că o voi face nici acum. Nu vreau să mai văd jucători timorați, vreau să văd jucători cu personalitate. În momentul în care arbitrul a fluierat startul partidei să văd jucători care chiar au plăcerea de a juca. Să nu uite că aici nu suntem pentru nicio echipă, aici suntem pentru trei culori, pentru o nație întreagă și fiecare trebuie să înțeleagă că părticica lui va face fericiți 20 și ceva de milioane de români”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi înaintea partidei cu Irlanda de Nord.

 

FCSB, IRONIZATĂ DE FANII LUI BACKA TOPOLA DUPĂ TRAGEREA LA SORȚI DIN EUROPA LEAGUE

FCSB va evolua, în deplasare, cu Backa Topola (Serbia), în turul al doilea preliminar al Ligii Europa, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon. Întâlnirea va avea loc într-o singură manșă, la 17 septembrie. FCSB a fost cap de serie la tragerea la sorți. Backa Topola a ocupat locul 4 sezonul trecut, după Steaua Roșie Belgrad, Partizan Belgrad și Vojovidna Novi Sad. Acum, după șase etape, este pe locul 10. Imediat după ce Backa Topola și-a aflat adversara din turul 2 preliminar Europa League, fanii clubului au luat cu asalt secțiunea de comnetarii de pe pagina de Facebook a echipei din Serbia: “Adversar dur și inconfortabil, dar nu m-ar mira să trecem de ei, deși sunt probabil mai buni pe hârtie” / “Doar aici poți câștiga! Hai TSC! Să mergem! Nu acesta este locul să câștige ei” / “Hai băieți, că trebuie să-i batem, pentru noi! Faceți tot ce puteți!!!!” / “Hai Topolya! Aceasta este doar o echipă românească de vitrină. Va fi o victorie ușoară!” / “Dacă tot e meci acasă, sper ca terenul să se rezolve cumva. Hai, TSC” / “Vom câștiga...”, au scris în secțiunea de comentarii sârbi, maghiari, dar și etnici maghiari din România și din Serbia. În Backa Topola, dintre cei 33,321 de locuitori, 19,307 sunt etnici maghiari. De altfel, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a trimis echipei locale 9.5 milioane de euro: “De ce am investit atâția bani în Serbia? Pentru că aici locuiesc mulți maghiari, iar țara noastră este preocupată de soarta tuturor cetățenilor de etnie maghiară, oriunde ar locui”, a susținut Viktor Orban. “Al doilea meci pe scena europeană îl jucăm pe terenul de acasă împotriva unei echipe din România, FCSB. În maximum 24 de ore vom confirma locația și ora meciului”, a scris Backa Topola pe Facebook.

 

CINE E SHKENDIJA, ADEVERSARA LUI FC BOTOȘANI DIN TURUL 2 PRELIMINAR EUROPA LEAGUE!

FC Botoșani va evolua, pe teren propriu, cu Shkendija (Macedonia de Nord), în turul al doilea preliminar al Ligii Europa, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon. Partida FC Botoșani - Shkendija, se va juca pe 17 septembrie, în turul 2 preliminar Europa League. Întâlnirea va avea loc într-o singură manșă, la 17 septembrie. FC Botoșani nu a fost cap de serie la tragerea la sorți. Shkendija a ocupat locul 3 sezonul trecut, loc în campionatul intern, după Vardar și Sileks. Acum, după trei etape, este tot pe locul 3. Moldovenii au avut noroc la tragerea la sorți. Cu câteva ore înainte de tragerea la sorți, au fost repartizați într-o mini-grupă cu Partizan Belgrad (Serbia), Shkendija (Macedonia de Nord) sau Bate Borisov (Belarus), iar cea mai slab cotată echipă i-a fost repartizată lui FC Botoșani. De altfel, înainte de repartizarea echipelor în mini-grupe, existau șanse ca FC Botoșani să joace împotriva lui Tottenham, AC Milan sau Rangers. Shkendija, din Macedonia de Nord, se află pe locul trei în campionat, loc pe care l-a obținut și în sezonul trecut. În noul sezon are șapte puncte, după trei etape disputate, în care au reușit două victorii și o remiză. În primul tur preliminar Europa League, Shkendija a trecut de Sumqayit, în deplasare, scor 2-0. Clubul din Macedonia de Nord evoluează în meciurile de acasă pe un stadion cu 15.000 de locuri, care se numește Ecolog Arena. Shkendija Tetovo are opt străini în lot, iar cel mai bine cotat fotbalist e Ljupco Doriev (600.000 de euro), care are o prezență și în naționala Macdeoniei de Nord. Lotul e condus de pe bancă de albanezul Ernest Gjoka (50 de ani), care, înainte de a ajunge în Macedonia de Nord, anul trecut, a mai antrenat doar în țara natală. Shkendija Tetovo are trei titluri cucerite, în 2011, 2018 și 2019, dar și două Cupe ale Macedoniei de Nord cucerite în 2016 și 2018.

 

VESTE BUNĂ DIN PARTEA LUI TĂTĂRUȘANU!

Ciprian Tătărușanu a vorbit despre perioada în care a fost nevoit să își oprească activitatea din cauza pandemiei de coronavirus. Portarul României susține că nu a fost afectat din punct de vedere psihic. Mai mult decât atât, Tătărușanu apreciază că nici colegii săi de la națională nu au fost loviți psihologic și vede lucrurile dintr-o perspectivă optimistă. “Eu unul nu am fost afectat (n.r. - de pauza cauzată de coronavirus) și cu colegii cu care am vorbit, nu i-am văzut cu moralul la pământ. Cred că această pauză în care nu am putut să ne facem meseria ne-a încărcat mai mult și acum o facem cu mult mai multă plăcere”, a declarat Ciprian Tătărușanu pentru FRF. Omul cu 67 de selecții în tricoul primei reprezentative a explicat că fotbalul fără spectatori este neplăcut, chiar dacă are un avantaj în comunicarea cu fundașii, ca urmare a lipsei zgomotului de pe stadioane la meciuri. “Nu, în niciun caz fără spectatori. Este dezolant, este urât să joci un meci fără spectatori. Chiar dacă mă aud mai bine din poartă, fără spectatori, fundașii care sunt cel mai aproape de mine sunt deja învățați cu indicațiile portarului atunci când sunt mulți fani pe stadion”, a spus Ciprian Tătărușanu. România - Irlanda de Nord se joacă vineri, pe 4 septembrie, de la 21.45.       

 

MIHAI LEU ESTE CAMPION ȘI ÎN MOTORSPORT

Primul român campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, continuă să impresioneze în automobilismul sportiv, iar victoria din weekend, din Pasul Gutâi, i-a asigurat, din punct de vedere matematic, al doilea titlu consecutiv de campion național la viteză în coastă, cu două etape înainte de final. Pe un Ferrari 458 Challenge, pilotul hunedorean a avut cel mai bun timp la Categoria I, pe toate cele 9 urcări ale traseului de 5,2 kilometri. În cele două manșe de concurs, Leu a fost cronometrat cu un timp cumulat de 06:27,499, fapt ce l-a clasat pe prima poziție la Categoria I și pe 6 la general, acolo unde a concurat cu monoposturile. Leu s-a impus astfel în 3 dintre cele 4 etape din acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă, la Categoria I, divizie dedicată mașinilor de producție. Cu 90 de puncte, Leu are cu 33 de puncte mai mult decât Alex Mirea (BMW M3), ocupantul poziției secunde, și nu mai poate fi ajuns în ultimele două runde, programate pe Transalpina și în Poiana Brașov. Poziția a treia este ocupată de Alin George Luca, aflat pe un Porsche 911, care are 56 de puncte. “Sunt extrem de fericit pentru acest titlu. Având în vedere faptul că, în luna aprilie, nici nu știam dacă vom mai avea parte de sport sau nu, reușita de astăzi este cu atât mai importantă pentru mine și echipa mea. Trebuie să recunosc că a fost o presiune suplimentară, dar totul e bine când se termină cu bine”, a spus pilotul, imediat după victoria care i-a asigurat trofeul de campion. Mihai Leu e decis să câștige și ultimele două etape rămase, deși nu mai există nicio miză în ceea ce privește clasamentul final. “Eu întotdeauna am respectat competiția și, cu siguranță, voi fi prezent la etapele rămase. Sunt la fel de motivat să termin și acolo pe primul loc la categorie”, a adăugat cel care a câștigat titlul și anul trecut, tot cu două etape înainte de final. Revenit în 2018, după un deceniu de pauză în sportul cu motor, Leu a câștigat anul trecut titlul național la Categoria I la viteză în coastă, încă dinainte de finalul sezonului. Este a treia disciplină sportivă în care acesta se impune după box (campion național, internațional și mondial atât la amatori, cât și la profesioniști) și raliuri (campion național absolut în 2003).

Lasă un comentariu