“94.000 DE PROFESORI AU FOST DEJA FORMAȚI, IAR PENTRU ALȚII EXISTĂ ÎN DERULARE PROGRAME DE FORMARE”

Distribuie pe:

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat la o conferință de presă, că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, iar pentru alții există în derulare programe de formare.

“În ceea ce privește formarea profesorilor, pentru că în spațiul public au fost întrebări legate de formarea profesorilor, vreau să vă anunț că am colectat din teritoriu datele referitoare la formare și pot să anunț că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, iar pentru alții deja avem în derulare programe de formare. (...) De aceea, cred că revenirea aceasta la cursuri trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră, a tuturor, a părinților, a copiilor, a profesorilor, a autorităților publice locale, să realizăm cu toții un parteneriat în așa fel încât riscul îmbolnăvirii să fie diminuat. Această revenire la cursuri reprezintă o asumare a întregii societăți. Educația trebuie să continue în orice condiții. Urez tuturor un an școlar cu rezultate, dar mai ales cu sănătate!”, a spus Anisie.

Potrivit acesteia, va fi deschisă o altă linie TELVERDE pentru directorii unităților de învățământ și pentru autoritățile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene.

“Am luat decizia ca la nivelul unităților de învățământ să se facă un necesar și să ajutăm școala să achiziționeze echipamentele de care are nevoie. Guvernul României a alocat 175.000.000 de euro, nu numai pentru echipamente electronice, ci și pentru echipamente sanitare, inclusiv containerele acelea sanitare pe care le pot achiziționa și deconta pe fonduri europene. (...) Am solicitat inspectoratelor școlare, ca inspectorii de proiecte și de programe să sprijine școala. În același timp, MEC să realizeze un model de cerere tip și, nu în ultimul rând, am înființat o linie TELVERDE la MEC pentru a da toate informațiile necesare atât pentru școli, cât și pentru autoritățile publice locale”, a susținut ministrul.

 

TĂTARU: AVEM LIVRATE 30.800.000 DE MĂȘTI PENTRU PERSOANELE DEFAVORIZATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost livrate 30.800.000 de măști, în 12 județe, pentru persoanele defavorizate.

“Avem livrate până acum 30.800.000 de măști, la 12 județe (n.r. - pentru persoanele defavorizate)”, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, luni au fost livrate măști în județele Botoșani, Harghita, Covasna și 600.000 pentru județul Ilfov, urmând ca, în două zile, termenul stabilit cu comisia de licitație, să se livreze toată marfa, în caz contrar contractul va fi reziliat.

 

 

Lasă un comentariu