SCRISOARE DESCHISĂ

Distribuie pe:

Domnului președinte al PSD Mureș Vasile Gliga,

Domnului primar al municipiului Târgu-Mureș Dorin Florea,

Domnului Ciprian Dobre, fost președinte al PNL Mureș și al CJ Mureș,

Domnului Claudiu Maior, consilierul primarului municipiului Târgu-Mureș,

Sunt unul dintre cei care așteaptă, cu destulă îngrijorare, rezultatele scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, atât pentru Consiliul Județean Mureș, cât și pentru Primăria municipiului Târgu-Mureș.

Observ că partidele politice românești sfidează și chiar trădează interesul național, prin multitudinea de candidați aruncați într-o bătălie din care vor ieși învingători cei care marșează și mizează, ca întotdeauna, la greu, pe unul singur.

Spre deosebire de comunitatea maghiară, care a știut foarte bine să se mobilizeze și de această dată, comunitatea românească este mai dezbinată ca niciodată. Au apărut, peste noapte, nenumărate nume cărora li s-ar da șanse la Primăria Târgu-Mureș sau, prin diverse negocieri, la șefia Consiliului Județean Mureș. În fapt, din cauza unor orgolii prostești, aceste partide politice sacrifică orice urmă de naționalism, tradiție și neam, punând mai presus de toate propriile interese meschine și perfide.

Așa a fost și acum 4 ani. Vă mai aduceți aminte, domnilor, când și în ce context a avut loc o întâlnire în cadru restrâns, la care ați luat parte, dumneavoastră și, poate, și alții, în calitate de factori exponențiali ai politicii mureșene? În ciuda acelei întrevederi de care vă rog să vă amintiți, PSD și UDMR și-au dat mâna, punând bazele unui pact care continuă și la alegerile care urmează.

Stimați domni, vă rog să aveți decența să le spuneți celor care mai cred în valorile acestui popor, de ce a ajuns această cumetrie PSD - UDMR să dețină frâiele Mureșului. Să le spuneți românilor de ce au fost lăsați și atunci de izbeliște. Să le spuneți adevărul despre acea întâlnire, dar fără să vă victimizați sau să vă faceți campanie electorală. Iar dacă ați uitat cumva ce spunea profesorul Iorga - “Boala cea mai gravă, care macină societatea românească, este lipsa caracterelor”, amintiți-vă măcar de Marin Preda: “Cine trădează va fi trădat!”.

Lasă un comentariu