RESTAURAREA, CONSOLIDAREA ȘI PUNEREA ÎN VALOARE A “SĂLII MIHAI EMINESCU” ȘI REABILITAREA STRĂZII NICOLAE BĂLCESCU - UN NOU PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ ELIGIBIL PENTRU SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis Municipiului Sighișoara adresa nr. 28.917/18.08.2020, prin care se comunică rezultatul verificării conformității administrative și eligibilității cererii de finanțare depusă de municipalitate pentru proiectul “Sala Mihai Eminescu Sighișoara (restaurare, consolidare, punere în valoare) - componenta A și Reabilitarea străzii Nicolae Bălcescu din Municipiul Sighișoara - componenta B”. Adresa confirmă eligibilitatea acestui proiect de finanțare europeană în valoare totală 20.144.127,27 lei, respectiv 4,1 milioane de euro.

Primarul municipiului, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a convocat, recent, ședința Consiliului local pentru aprobarea documentației tehnico-economice aferente, necesare pentru derularea acestui proiect. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către cei 13 consilieri locali prezenți la ședință, din 18 consilieri ai actualului legislativ local. Hotărârea adoptată este necesară pentru accederea în faza următoare, de semnare a contractului de finanțare.

Pentru Componenta A - Restaurare, consolidare și punere în valoare a “Sălii Mihai Eminescu” sunt prevăzute lucrări de: refacere fațade, tâmplărie, arhitectură interioară și exterioară, modernizare sală de spectacole, dotare cu mobilier și dotări specifice scenei, dotarea construcției cu lift pentru persoane și decoruri, refacerea canalizării aferente ansamblului și a curții interioare.

Pentru Componenta B - Reabilitarea străzii Nicolae Bălcescu sunt prevăzute reabilitări carosabil pe o suprafață de 1441 mp, reparații capitale la trotuare: 852 mp și parcări 433 mp.

Lasă un comentariu