CONSTRUCȚIA PODULUI PESTE TÂRNAVA MARE, ÎN LICITAȚIE

Distribuie pe:

Până în data 16.07.2020 se pot depune ofertele pentru execuția lucrărilor podului ce va avea o lungime totală de 70,2 metri.

Podul va lega cartierul Târnava 2 (Bărăgan) de cartierul Viilor, fiind un obiectiv de investiții major pentru Sighișoara.

Primăria municipiului Sighișoara a demarat, în data de 22 ianuarie 2020, o licitație pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului “Pod peste râul Târnava Mare - Municipiul Sighișoara”, aceasta fiind reluată la data de 16.06.2020, documentația fiind publicată pe site-ul www.licitatiapublica.ro.

Potrivit primarului municipiului, Ovidiu Mălăncrăvean, proiectul este important pentru oraș, iar dacă se vor înscrie constructori și va fi desemnat câștigătorul, în termen de 18 luni ar trebui construit podul.

Podul va avea o lungime totală de 70,2 metri, lungimea suprastructurii de 63 metri, lățimea podului de 11,3 metri, lățimea părții carosabile va avea 7,8 metri, iar trotuarele vor avea 2 x 1,5 metri.

Construcția podului beneficiază de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în baza contractului de finanțare încheiat în 02.05. 2018, până acum, când a ajuns la faza de licitație a execuției lucrărilor, trecând prin mai multe faze de proiectare și avizare.

Foto: Imagine ilustrativă.

 

Lasă un comentariu