SIMONA HALEP, ȘANSE FOARTE MARI SĂ REDEVINĂ LIDER ÎN IERARHIA WTA!

Distribuie pe:

Liderul ierarhiei mondiale feminine de tenis (WTA), Ashleigh Barty a anunțat, marți, că nu va participa la turneul de Mare Slem de la Roland Garros, pe care l-a câștigat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP. Din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de Mare Slem de la Roland Garros a fost anulat și reprogramat pentru perioada 21 septembrie - 11 octombrie, în acest an. Cu toate acestea, câștigătoarea din sezonul trecut, Ashleigh Barty, a declarat că nu va participa și nu va putea să-și apere cele 2000 de puncte câștigate în Franța, sezonul trecut. “Openul Franței de anul trecut a fost turneul cel mai special din cariera mea și nu a fost o decizie pe care am luat-o cu ușurință. Sunt două motive care au stat la baza deciziei mele: primul îl reprezintă riscurile sanitare care există încă din cauza Covid, cel de-al doilea este pregătirea mea, care nu a fost ideală, în condițiile în care antrenorul meu nu a putut fi alături de mine din cauza închiderii frontierelor în Australia”, a explicat pe rețelele de socializare Barty (24 ani), care a renunțat deja anul acesta la US Open, competiție care se derulează în prezent la New York. La finele lunii iulie, campioana en titre de la Roland Garros a renunțat la US Open, invocând “riscuri importante” legate de virusul Covid-19. Românca Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a numărat la rândul ei printre jucătoarele și jucătorii care au decis să nu ia parte la Openul Statelor Unite, alături de spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 în ierarhia masculină, din cauza condițiilor sanitare incerte legate de pandemia de coronavirus.

Cum este posibil? Ashleigh Barty pierde 2.105 puncte din start

În acest moment, între Simona Halep, numărul 2 WTA, și Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, diferența de puncte este de 2.365 de puncte în favoarea sportivei de la Antipozi. Din start, pentru neparticiparea la turneul de la Roland Garros, Barty va pierde 2.000 de puncte. În plus, Simona Halep va evolua și la turneul de zgură de la Roma, acolo unde, din nou, Barty va lipsi și va pierde alte 105 puncte. Anul trecut, la Roma, Halep a fost eliminată în primul tur, așa că nu va avea de apărat puncte. La Roland Garros, românca are de apărat un sfert de finală, 430 de puncte. Astfel, cu două evoluții solide la Roma și Roland Garros, Halep poate redeveni lider mondial, acolo unde a mai fost timp de 64 de săptămâni.

 

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA ȘI AHC POTAISSA TURDA ȘI-AU AFLAT ADVERSARELE...

HC Dobrogea Sud Constanța o va întâlni pe Sporting Lisabona, iar AHC Potaissa Turda o va înfrunta pe Fenix Toulouse HB în turul al doilea preliminar al competiției masculine de handbal EHF European League, potrivit tragerii la sorți efectuate, marți, la Viena. Ambele echipe românești vor juca meciurile din prima manșă pe teren propriu, în data de 22 septembrie, iar returul în deplasare, pe 29 septembrie. Învingătoarele se vor califica în grupele competiției, acolo unde CS Dinamo București a fost acceptată direct. În primul tur preliminar, HC Dobrogea Sud a trecut de HC Victor Stavropol (Rusia), după 26-18 (la Constanța) și 28-27 (la Rostov), iar Potaissa a eliminat echipa croată HRK Gorica, după 24-26 (acasă) și 32-27 (în deplasare). Sporting a fost eliminată de Dinamo din playoff-ul Ligii Campionilor anul acesta, campioana României câștigând ambele meciuri, cu 26-25 (deplasare) și 26-24 (acasă). Sporting a încheiat campionatul trecut pe locul al doilea, la două puncte de FC Porto. Fenix Toulouse HB, care a ocupat locul al cincilea în ediția trecută a campionatului Franței, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, a participat ultima oară în cupele europene în 2014, în Cupa EHF.

 

“JOCURILE OLIMPICE SE VOR DESFĂȘURA ANUL VIITOR”

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate până în 2021, se vor desfășura anul viitor, indiferent de evoluția pandemiei de coronavirus, a anunțat, luni, John Coates, vicepreședintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO). Jonh Cotes, președintele comitetului de coordonare al CIO pentru JO 2020, a afirmat în cursul unui interviu telefonic, acordat AFP, că Jocurile din capitala Japoniei vor avea loc “cu sau fără coronavirus” și “vor debuta pe 23 iulie anul viitor”. “Vor fi Jocurile care vor învinge Covid, lumina de la capătul turneului”, a afirmat oficialul australian, citat de AFP. Tema acestor Jocuri va fi cea a “reconstrucției după ravagiile produse de tsunami”, a declarat Cotes, referindu-se la catastrofa din 2011, când nord-estul Japoniei a fost devastat de un cutremur de pământ urmat de un tsunami. Până acum, Jocurile Olimpice au fost anulate doar în perioadele de război. Ediția de la Tokyo trebuia să debuteze inițial pe 24 iulie, însă organizatorii au luat decizia istorică de a amâna competiția până în vara lui 2021, într-un moment în care Covid-19 progresa în întreaga lume. Autoritățile japoneze au indicat foarte clar că nu doresc ca Jocurile să fie amânate pentru a doua oară. În prezent, granițele Japoniei rămân în mare parte închise străinilor și mulți experți se îndoiesc că pandemia va fi controlată până în vara viitoare. Potrivit mai multor sondaje recente, cea mai mare parte a japonezilor ar vrea ca Olimpiada să fie amânată din nou sau anulată din cauza coronavirusului. John Coates a subliniat însă că guvernul japonez “nu a renunțat deloc” ca urmare a amânării competiției, în ciuda “sarcinii monumentale” care o constituie acest decalaj de un an. “Înainte de Covid, (președintele CIO) Thomas Bach a spus că acestea sunt cele mai bine pregătite Jocuri pe care le-am văzut vreodată. Siturile erau aproape toate finalizate, iar acum sunt terminate. Satul Olimpic este incredibil, totul este în regulă”, a subliniat vicepreședintele CIO.

Lasă un comentariu