DOAR PMP DOREȘTE REDUCEREA LA 300 A NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI!

Distribuie pe:

În Camera Deputaților s-a dezbătut luni, 14 septembrie, proiectul de lege privind alegerile parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie 2020. Cu această ocazie, ca lider al Grupului parlamentar PMP, Marius Pașcan a susținut următoarele.

„Partidul Mișcarea Populară a reînregistrat, în 2018, proiectul legislativ privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în acord cu rezultatele referendumului din 2009. Proiectul nostru inițial a fost respins în legislatura trecută de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE, plus UDMR, din păcate acest vot de respingere fiind susținut și de către PNL, de aceea l-am redepus la Parlament.

La referendumul din 22 octombrie 2009, aproape 8 milioane de români s-au pronunțat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 iar, pentru materializarea acestui obiectiv printr-o lege, PMP a adunat peste 1,2 milioane de semnături.

Proiectul nostru legislativ a fost adoptat tacit de Senatul României și considerăm că acum există o foarte bună oportunitate pentru a fi adoptat. De doi ani nu este nici acest nou proiect legislativ luat în considerare. Păcat că voința românilor, care ar trebui să fie suverană pentru întreaga clasă politică, nu contează. Este astfel bagatelizată și subminată în perspectivă relevanța și importanța oricărui referendum.

În consecință, să nu vă mire dacă românii își pierd, și din această cauză, tot mai mult încrederea în politicieni. Păcat că se dezbate acest proiect de completare a legislației electorale, fără a se lua în calcul proiectul legislativ al PMP privind reducerea numărului de parlamentari."

 

Lasă un comentariu