PENTRU URMĂTORII PATRU ANI, CAPITALA ROMÂNIEI, PE MÂNA USR-PLUS ȘI A PNL

Distribuie pe:

NICUȘOR DAN: VOM COLABORA CU GUVERNUL PENTRU PROIECTE PRECUM METROUL DE SUPRAFAȚĂ SAU ȘOSEAUA DE CENTURĂ

Nicușor Dan, candidat la funcția de primar general al Capitalei, susținut de PNL și USR PLUS, a declarat duminică seară că viitoarea administrație a municipiului București va colabora cu Guvernul pentru proiecte precum metroul de suprafață, șoseaua de centură sau centura verde a Capitalei.

“Vreau să îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu Guvernul pentru rezolvarea acelor probleme care nu pot fi rezolvate decât în colaborare. Că acesta este metroul de suprafață, sau șoseaua de centură, sau autostrada de centură sau centura verde - fiecare dintre aceste lucruri, așa cum Ludovic Orban a spus-o de mai multe ori, vor fi rezolvate în parteneriat între Primăria Capitalei și Guvernul României. Cred că Bucureștiul a avut mult prea mult timp de scandaluri care să acopere rezolvarea concretă a problemelor pe care bucureștenii le au”, a arătat el într-o declarație de presă susținută la sediul PNL.

Nicușor Dan le-a mulțumit partenerilor din PNL și “prietenului” său Ludovic Orban pentru campania desfășurată împreună. El a dat asigurări că viitoarea administrație a Capitalei va fi parteneră cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu ONG-urile și asociațiile profesionale.

“Vreau să asigur bucureștenii că începând de peste zece zile, când o să fie depus jurământul, o să înceapă o altă administrație a Bucureștiului, o administrație care să fie în primul rând parteneră cu cetățeanul, o administrație care să folosească energiile deosebite ale acestui oraș. (...) E o seară foarte frumoasă. Chiar de mâine ne vom apuca de muncă, pentru ca să fim pregătiți în momentul în care vom depune jurământul”, a spus el.

Întrebat dacă ia în calcul să se înscrie în PNL, Nicușor Dan a replicat că în perioada imediat următoare își va dedica energia Bucureștiului.

“Gestionarea Primăriei Capitalei este o chestiune extrem de serioasă. În momentul acesta, o primărie în faliment, o primărie cu probleme structurale uriașe pe ce înseamnă trafic, poluare, clădiri cu risc seism, termoficare - energia mea în perioada imediat următoare se va dedica Bucureștiului”, a răspuns el.

Totodată, a precizat că este “extrem de probabil” că în Consiliul General se va forma o majoritate

PNL - USR PLUS.

“Bineînțeles că pentru rezolvarea problemelor bucureștenilor sunt dispus să discut cu orice forță politică din Consiliul General, pentru că așa e logic, pentru asta facem în politică”, a mai spus el.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, candidatul independent Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR PLUS, a obținut, duminică, 47,2% dintre voturile bucureștenilor pentru funcția de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%.

 

TĂRICEANU, DUPĂ ÎNCHIDEREA URNELOR: REZULTATELE – MOTIV DE DEZAMĂGIRE PROFUNDĂ

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat duminică, după închiderea urnelor, că rezultatele obținute de ALDE la alegerile locale din Capitală sunt “un motiv de dezamăgire profundă”.

“Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reușit să atingă pragul electoral de 5% la București și în celelalte sectoare, dar trebuie să așteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23.00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare. Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepție pe care cred că o împărtășesc împreună cu colegii mei, candidații de la cele șase sectoare ale Bucureștiului. Din păcate, bucureștenii nu au ales astăzi între candidați, nu au ales între programe, între idei, între proiecte, ci au ales între partide, cu toate că nu partidele vor conduce Primăria Generală și primăriile de sector. Acest lucru îl vom vedea în perioada următoare, când lucrurile vor trebui să se așeze și cei care au fost aleși să își intre în atribuții, având o experiență puțină sau aproape egală cu zero”, a afirmat Tăriceanu la sediul ALDE.

Liderul ALDE a menționat că, fiind mai vechi în politică, este obișnuit cu momentele mai puțin bune.

“Sigur că eu sunt mai vechi în politică și sunt obișnuit și cu momentele mai bune, și cu momentele mai puțin bune. De aceea, vă mărturisesc că mă gândesc în momentul de față la colegii mei care sunt mai tineri, mai puțin experimentați și care trăiesc un astfel de moment dificil, un moment de decepție, un moment în care se așteptau la mai mult și văd că rezultatul este cu totul și cu totul nesatisfăcător. Nu-mi rămâne în final decât să mulțumesc tuturor alegătorilor care ne-au arătat încredere în București și, sigur, în țară, fără dar și poate, și să arăt că ALDE are capacitatea să promoveze o garnitură nouă de oameni cu experiență, cu determinare, cu ambiții, care au depus o muncă consistentă și sper ca în viitor aceste eforturi pe care le-au făcut să le fie recunoscute spre beneficiul cetățenilor”, a adăugat Tăriceanu.

 

CIOLACU: PNL A FOST SANCȚIONAT DE BUCUREȘTENI PENTRU HAOSUL DIN PANDEMIE

PNL a fost sancționat de bucureșteni pentru haosul din pandemie, a declarat duminică seara, la închiderea urnelor, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Le mulțumesc milioanelor de români care au votat astăzi cu PSD, bucureștenilor care au situat la votul politic, în acest moment, PSD pe primul loc. Vă reamintesc că am dublat votul politic pe București de la ultimele alegeri europarlamentare, când au fost 16,2%, acum estimarea la toate exit-poll-urile este de minim 33%. Acest lucru arată foarte clar că PNL care se află pe locul 3 ca și vot politic pe București a fost sancționat de către bucureșteni pentru haosul din pandemie, pentru hoțiile din pandemie, pentru umilința la care au supus pensionarii, copiii, profesorii, mediul de afaceri și, nu în ultimul rând, medicii. Vreau să o felicit pe doamna Gabriela Firea pentru campania electorală, pentru determinarea ei și în primul rând pentru faptul că a ales cea mai grea cale, aceea de a se lupta cu toată lumea, să facă o campanie electorală și o luptă politică doar pentru bucureșteni și, din câte știu eu, cel mai bun exit-poll este numărătoarea voturilor”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că PSD va aștepta numărătoarea oficială a voturilor.

“Cred că este foarte bine să vedem exact procentele după numărătoarea voturilor și cred că și PSD va ști de acum înainte cu ce firme de sondare să lucreze cel mai bine. Faptul că aveam acest vot politic - și din țară în acest moment estimările pe care le avem ne confirmă că PSD rămâne cel mai mare partid din România, cu cei mai mulți primari aleși direct - este o confirmare că suntem pe drumul cel bun și acest nou program de reconstrucție al partidului și de modernizare al său este drumul corect. Îi invit pe cei care ocupă locul 3 acum pe București, pe PNL, să ne vedem la alegerile generale”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

VLAD VOICULESCU: E UN ÎNCEPUT PENTRU UN ALT TIP DE OAMENI ÎN POLITICĂ

Rezultatele exit-poll-urilor arată “un început pentru un alt tip de oameni în politică”, a afirmat copreședintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu.

“Cred că e un început. E un început pentru un alt tip de oameni în politică. E un început de construcție”, a apreciat acesta.

Totodată, el a vorbit despre regulile noii administrații USR PLUS.

“Am spus că n-o să mai fie hoție, am spus că o să fim neînduplecați și cât se poate de clari în legătură cu chestiuni de integritate, de transparență. Am spus «fără nepotisme» și asta vom respecta cu sfințenie oriunde în țară și am spus de asemenea fără învârteli, fără firme de casă, fără învârteli

atât de specifice politicii din România”, a arătat el.

Voiculescu a afirmat că, în calitate de viceprimar al Capitalei, se va ocupa cu prioritate de domeniile Sănătate și Educație.

Ana Ciceală, candidat USR PLUS la Consiliul General București, a vorbit despre victoria lui Nicușor Dan.

“Nicușor Dan a câștigat Primăria Generală și ăsta este rezultatul serii pentru care cred că în viitor, peste un an, peste doi ani, peste trei ani vom privi în urmă și ne vom da seama ce moment istoric este”, a afirmat ea și a apreciat că, în urma acestor rezultate, Bucureștiul “are o șansă”.

“Îmi dau seama că orașul nostru are o șansă, că își va găsi viitorul singur de acum înainte și noi vom face tot ce putem, astfel încât să fim în slujba voastră, așa cum ar trebui să fie politicienii tot timpul, în slujba cetățenilor. (...) Orașul nostru este de astă seară al nostru”, a spus Ana Ciceală.

De asemenea, Claudiu Năsui, copreședinte al USR PLUS București, a afirmat că votul de duminică din București a fost “masiv anti-PSD”.

Candidații USR PLUS la primăriile de sector au vorbit și despre nevoia de vigilență la numărarea voturilor în noaptea de duminică spre luni.

“Orice tentativă de fraudă va rezulta în dosare penale, vom fi extrem de vigilenți”, a spus Clotilde Armand, candidată la Primăria Sectorului 1.

Candidatul la funcția de primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a afirmat că va face, odată instalat în funcție, curățenie “și pe stradă și la primărie”.

Și Simona Spătaru, candidatul la funcția de primar al Sectorului 4, a promis o administrație curată, deschisă.

Lasă un comentariu