CHIAR ȘI ÎN PANDEMIE, VÂRSTNICII SE POT BUCURA DE ZIUA LOR!

Distribuie pe:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a alocat 1,764 milioane lei pentru finanțarea activităților ocazionate de sărbătorirea, în acest an, a Zilei Internaționale a Vârstnicilor (1 Octombrie). Banii provin din bugetul public și vor fi utilizați exclusiv pentru categoriile de cheltuieli prevăzute în lege.

“Având în vedere situația epidemiologică creată la nivel mondial și implicit în România de virusul Sar-Cov 2, respectiv ținând cont de categoria căreia i se adresează aceste fonduri, MMPS așteaptă propuneri ale organizațiilor centrale reprezentative de pensionari privind activitățile adaptate contextului actual, pe care intenționează să le desfășoare de Ziua Vârstnicului.

În paralel, MMPS discută cu organizațiile reprezentative criteriile folosite de acestea pentru repartizarea resurselor pe care le primesc de la minister și le distribuie mai departe, astfel încât să se asigure un acces nediscriminatoriu pentru toți pensionarii care au nevoie de sprijin.

Sumele alocate pot fi utilizate pentru acoperirea unor cheltuieli, cum ar fi ajutoare materiale pentru persoanele vârstnice aflate în situații de dificultate, care se vor acorda în proporție de cel puțin 90% din sumele repartizate; cheltuieli pentru organizarea de excursii și activități cultural-artistice; cheltuieli pentru organizarea de mese rotunde, conferințe și seminarii privind persoanele vârstnice; tipărirea de materiale informative; tipărirea și acordarea de diplome de onoare pentru persoanele cu merite deosebite în promovarea problematicii cu care se confruntă persoanele vârstnice; cheltuieli pentru chiria sălilor în care se organizează adunări festive și spectacole artistice”, precizează MMPS. (L.P.)

Lasă un comentariu