OFICIAL OMS: “NE ÎNDREPTĂM SPRE O PERIOADĂ DIFICILĂ. BOALA CONTINUĂ SĂ SE RĂSPÂNDEASCĂ!”

Distribuie pe:

Este posibil ca aproximativ una din 10 persoane să se fi infectat cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că marea majoritate a populației lumii rămâne, în continuare, vulnerabilă la COVID-19, boala provocată de acest virus, a anunțat, luni, la Geneva, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Mike Ryan, directorul Departamentului de Urgențe Medicale din cadrul OMS, a declarat biroului executiv al agenției specializate că focarele s-au intensificat în unele zone din sud-estul Asiei, iar numărul cazurilor și deceselor este în creștere în anumite părți din Europa și regiunea estică a Mediteranei.

“Cele mai optimiste estimări actuale ne arată că aproximativ 10% din populația globală este posibil să fi fost infectată cu acest virus. Variază în funcție de țară, variază de la mediul urban la cel rural, variază în funcție de grupuri. Dar important este că marea majoritate a lumii rămâne în pericol. Ne îndreptăm spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a spus Ryan.

Chiar dacă numărul real al cazurilor este probabil mult mai mare decât cifrele raportate, estimarea OMS indică faptul că marea majoritate a oamenilor nu au anticorpi și continuă să fie în pericol de a contracta COVID-19, a subliniat oficialul.

Potrivit statisticilor ONU, în prezent, populația lumii este de 7,8 miliarde de oameni. (sursa - reuters.com)

Lasă un comentariu