BURSELE “ROMÂNI PENTRU ROMÂNI” AJUNG ȘI LA TÂRGU-SECUIESC!

Distribuie pe:

Patru copii (deocamdată) de la Școala “Turoczi Mozes”, secția cu predare în limba română, cu rezultate bune la învățătură, vor avea semnele recunoștinței noastre. Fondurile se strâng în contul Asociației “Calea Neamului”, la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, deschis special pentru acest scop, valoarea burselor fiind de 500 de lei pe trimestru.

Mihai (clasa a IV-a), Maria (clasa a II-a), Irina (clasa I) și Amalia din comuna Catalina, care studiază la aceeași școală, vor primi săptămâna aceasta bănuții pentru primul trimestru. Ne exprimăm, astfel, recunoștința pentru acești copii minunați, pentru faptul că, prin prezența și rezultatele lor, țin în viață secția cu predare în limba română din această unitate de învățământ, mulțumindu-le, în același timp, părinților și cadrelor didactice implicate.

Continuăm, astfel, acțiunile pe “Calea Neamului” desfășurate la Târgu-Secuiesc, pe linia susținerii identității naționale, implicit a învățământului cu predare în limba română, așa cum am făcut-o și prin organizarea concursurilor de Istorie din anii trecuți. Mulțumim “Grai Străbun” și publicației “Buletin de Carei”, partenerii noștri în acest demers. Mulțumim, din tot sufletul, românilor care până acum au răspuns Prezent!, mâine, având marea bucurie de a anunța și fondurile care s-au strâns în contul Burselor “Români pentru Români”. Avem o certitudine (îmi place nespus să folosesc acest cuvânt într-o lume care are îndoieli), dragostea românească este vie și tot mai mulți dintre noi lasă deznădejdea în urmă, găsind resurse de luptă în sufletul lor, găsind acolo, în inima lor, libertatea de a fi Români, libertatea de gândire și acțiune națională.

Ce poate fi mai frumos, ce poate fi mai puternic decât o mână întinsă peste Carpați, ce poate fi mai trainic decât un Munte care ne unește?

Doamne ajută, frați și surori, se tot vorbește de unitate, de cât de imposibilă este ea, de orgolii și alte chestiuni. Hai să nu mai vorbim atât de mult, deși trebuie să facem diferența între Cuvânt si vorbă..., dar hai să ne unim în jurul copiilor Covasnei, Harghitei, Careiului din Satu-Mare, Mureșului, Ghimeșului din Bacău, hai să ne unim pentru acești copii, care fac mai mult decât noi toți la un loc, țin România vie acolo unde este mai greu, dar atât de frumos!

Cu noi este Dumnezeu!

 

Lasă un comentariu