VIAȚA, FEMEIA ȘI... MARIAJUL

Distribuie pe:

* “Cred că mariajul dă un sens vieții și, chiar mai mult, reiterează miracolul vieții prin copii. Pentru un om credincios, să pecetluiești un legământ în fața lui Dumnezeu are un sens particular... Oamenii, ca și multe alte specii apropiate, în mod natural tind spre poligamie. Fiind însă echipată cu un spirit puternic, evoluat și conștient, omenirea a înțeles valoarea monogamiei. E ceea ce doi oameni care se iubesc unul pe celălalt încearcă să păstreze, fiecare fiind conștienți de rana pe care trădarea ar produce-o partenerului. Și această promisiune de loialitate și de fidelitate este corect să fie declarată în fața lui Dumnezeu”.

***

* “O femeie îndrăgostită e atrasă de căsătorie, așa cum o greutate este atrasă spre pământ de forța gravitațională. În acest caz, consider eu, este necesară o cununie religioasă în fața lui Dumnezeu”.

***

* “Viața și moartea nu sunt rodul întâmplării, al unui concept abstract în spatele căruia omul se ascunde. Am fost agnostic în tinerețe, până am înțeles, mai târziu, că trebuie să aleg între Dumnezeu și destin. Am urmat preceptele morale pe care familia mi le-a inoculat, gândindu-mă că ar putea fi de ajuns să trăiesc o viață liniștită”.

Andrea Bocelli (1958 - ), tenor italian de pop și cântăreț de operă. A înregistrat treisprezece albume de studio, atât de muzică clasică, cât și pop, alte două compilații cu cele mai bune cântece și opt albume de operă înregistrate, toate acestea fiind vândute în peste 75 de milioane de exemplare, la nivel mondial. Născut cu o formă de glaucom, Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani, după un accident în timpul unui joc de fotbal. Este recunoscut ca unul din cei mai populari muzicieni italieni și cântăreț de muzică clasică din lume. A fost decorat în 2006 cu Ordinul Național de Merit al Republicii Italiene în Grad de Mare Ofițer, iar la data de 2 martie 2010 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, pentru contribuțiile sale în domeniul teatrului. La vârsta de 6 ani a început să ia lecții de pian, flaut, iar mai târziu de trompetă, trombon, harpă, chitară, tobe și saxofon. A studiat Dreptul la Universitatea din Pisa. După ce a obținut titlul de Doctor în Avocatură, a lucrat ca avocat la curtea de justiție din Pisa. Pentru a se întreține, a cântat seara în baruri. În 1992, el a urmat o clasă de maeștri cu tenorul italian Franco Corelli. În anul 1994 a câștigat Festivalul de la San Remo. În anul 1998 a intrat și pe piața americană, fiind ales de revista People ca fiind unul din cei mai frumoși 50 de oameni din lume. Celine Dion, faimoasa cântăreață, a făcut următoarea declarație: “Dacă Dumnezeu ar fi fost cântăreț, sigur ar fi avut vocea lui Andrea Bocelli”.

P.S. Petre Țuțea (1902-1991), filosof, eseist, economist. În anul 1929 obține, la Cluj, licența și doctoratul în drept cu calificativul “Magna cum Laude”, cu o lucrare privind contenciosul administrativ. Execută 12 ani de pușcărie comunistă până în anul 1964. A fost numit “Socrate român”, datorită preocupărilor filosofice. După 1989 cunoaște o popularitate fulminantă. Primește în garsoniera sa zeci de ziariști, iar în lumea culturală se vorbește despre un nou curent: “țuțismul”. Spre sfârșitul vieții, a început să lucreze la o “Antologie creștină”. Afirmă despre democrație:

“Fără să gândesc la stilul darwinismului social, nu pot să rămân indiferent la incapacitatea democrației de a asigura selecțiunea naturală a valorilor. Democrații gândesc corpul social aritmetizat: numără capetele toate și unde e majoritate, hai la putere! Sufragiul turmei!”

Lasă un comentariu