“UE ESTE PREGĂTITĂ SĂ SPRIJINE MOLDOVA”

Distribuie pe:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat-o luni pe Maia Sandu pentru succesul din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, spunând că victoria este “un apel clar pentru combaterea corupţiei şi restabilirea respectării statului de drept”.

“Victoria dumneavoastră este un apel clar pentru combaterea corupţiei şi restabilirea respectării statului de drept - calea spre un viitor prosper”, a scris Ursula von der Leyen, în engleză, pe contul său de Twitter, începându-şi mesajul prin a-i transmite Maiei Sandu “felicitări” în limba română.

“UE este pregătită să sprijine Moldova”, şi-a încheiat preşedinta germană a Comisiei Europene mesajul de felicitare.

 

RUSIA RESPECTĂ ALEGEREA POPORULUI REPUBLICII MOLDOVA ŞI SPERĂ CĂ VA STABILI O RELAŢIE DE LUCRU CU MAIA SANDU (KREMLIN)

Rusia respectă alegerea poporului Republicii Moldova şi speră că va stabili o relaţie de lucru cu Maia Sandu, candidata care l-a învins pe preşedintele în funcţie, Igor Dodon, în alegerile desfăşurate duminică, a indicat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Maia Sandu, în vârstă de 48 de ani, este favorabilă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, aminteşte Reuters.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon, după centralizarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare.

 

Lasă un comentariu