ÎN 2018, ROMÂNIA, PE UN NEDORIT LOC ÎNTÂI LA DECESE ÎN ACCIDENTE RUTIERE...

Distribuie pe:

Potrivit ultimelor date centralizate de Oficiul European de Statistică - Eurostat, în anul 2018, din 23.418 persoane care și-au pierdut viața în țările Uniunii Europene (UE), 1.867 au murit pe șoselele din România (aproape 8%), țara noastră înregistrând cea mai mare rată, cu peste 100 de decese la un milion de locuitori pe an, dublu față de media UE.

Cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere raportată la un milion de locuitori s-a înregistrat în Regiunea de Vest (114 pe milion), urmată de Dobrogea (111 pe milion), Oltenia (102 pe milion), și Muntenia (100 pe milion).

Cele mai puține decese au avut loc în București-Ilfov (48 pe milion, posibil și din cauza aglomerației care limitează implicit viteza și numărul accidentelor fatale), în timp ce în restul țării rata deceselor rutiere s-a situat la peste 95 de morți la un milion de locuitori.

În Ungaria, rata deceselor din accidente rutiere nu a depășit 80 de decese la un milion de locuitori, cu excepția regiunii Közép Dunántúl (98), în timp ce în Budapesta s-au înregistrat 29 de decese la un milion de locuitori. În Bulgaria, rata deceselor din accidente rutiere se situează la valori similare României, între 59 și 114 la un million de locuitori. La nivelul UE, rata deceselor a fost de 52 de decese la un milion de locuitori.

Totuși, pe regiuni, România nu deține primele locuri în această statistică neagră. În Notio Aigaio, din Grecia, s-au înregistrat 161 de decese la un milion de locuitori, în Alentejo, Portugalia - 142, în Mazowieck, Polonia - (127), iar în provincia Luxemburg (din Belgia) - 123.

Lasă un comentariu