CORNELIU FLORIN BUICU: SĂNĂTATE PENTRU MUREȘ! SĂNĂTATE PENTRU TOȚI!

Distribuie pe:

Social-democratul Corneliu Florin Buicu reprezintă județul Mureș, de două mandate, în Parlamentul României, de șase ani în calitate de președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. Conferențiarul universitar dr. Corneliu Florin Buicu a inițiat, a coordonat și a armonizat mai multe legi ale lumii medicale, atât ca reprezentant al puterii

în Legislativ, cât și al opoziției din Parlament. Dascăl la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, Corneliu Florin Buicu a fost speaker, negociator, coalizator, apărător și luptător pentru ceea ce înseamnă viața universitară și medicală în România. Este de certă notorietate că deputatul mureșean este arhitectul real al noii legi privind salarizarea personalului medical din România.

Candidează pentru al treilea mandat în Parlamentul României, pe locul al doilea pe lista Partidului Social Democrat Mureș.

 

TÂRGUMUREȘEANUL CORNELIU FLORIN BUICU

Sunt Corneliu Florin Buicu, medic, cadru didactic universitar, deputat de Târgu-Mureș, Președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților și, nu în ultimul rând, mă consider târgumureșean!

M-am născut în Hunedoara, pe 22 noiembrie 1970, într-o familie de oameni simpli, de la care am învățat, printre altele, două lucruri importante: respectul față de semeni și respectul față de muncă. De aceea am hotărât să urmez o carieră medicală, absolvind Liceul Sanitar și apoi Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Niciodată nu am considerat că pregătirea mea s-a încheiat atunci când am părăsit băncile facultății, absolvind ulterior numeroase cursuri și specializări în management sanitar-spitalicesc și sănătate publică, convins că îmi voi putea aduce contribuția la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.

Ceea ce m-a determinat să rămân în Târgu-Mureș este atât frumusețea acestui oraș, cât și hărnicia, ospitalitatea și patriotismul târgumureșenilor. Sunt oameni care m-au impresionat, oameni pe care mă simt mândru că am ocazia să îi reprezint și să le fiu un sprijin. Pot spune că Târgu-Mureș este, fără doar și poate, orașul sufletului meu, orașul în care m-am dezvoltat și în care acum îmi cresc fiul în vârstă de 14 ani, Victor Bogdan.

 

MEDICUL MANAGER

Ca medic, am avut onoarea să lucrez alături de colegii mei - medici, asistenți, infirmiere, moașe - ca director general al Spitalului Municipal Sighișoara, director administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș sau director coordonator al Direcției de Sănătate Publică Mureș.

 

BUCUREȘTII ȘI DEPUTĂȚIA

Ulterior, mi s-a propus funcția de consilier personal al ministrului Sănătății. Convins că e nevoie de o strategie pe termen lung în domeniul sănătății și onorat să muncesc alături de dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în minister la acea vreme, și din 7 noiembrie 2012 Ministru al Sănătății, am fost de acord să fac naveta între Târgu-Mureș și București. Am ocupat această funcție până în ziua în care am devenit deputat de Târgu-Mureș, iar acum îmi continui munca prin activitatea de Președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, locul în care încerc să îmi aduc contribuția în numeroasele și necesarele schimbări din Sănătate.

 

ALĂTURI DE ARAFAT ȘI SMURD

Am împărtășit și împărtășesc valorile, principiile și concepțiile doctorului Raed Arafat. L-am susținut și am susținut SMURD, inclusiv prin crearea cauzei: “Spuneți NU desființării Serviciului public de urgență - SMURD”. Cauza a fost îmbrățișată de peste 240.000 de susținători, iar în ianuarie 2012 am ieșit în stradă alături de târgumureșeni pentru a protesta împotriva umilirii omului și profesionistului Raed Arafat și împotriva desființării SMURD.

 

DASCĂL LA UMF

Pe de altă parte, nu am uitat niciodată că la baza, inclusiv a sistemului medical, stă educația, motiv pentru care, încă din anul 2004, am ales să mai accept o provocare profesională: cea de cadru didactic universitar. În prezent, sunt Conferențiar Universitar Doctor în cadrul Disciplinei de Sănătate Publică și Management de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

 

ÎNTRU VIITOR

În calitate de deputat, pot spune că nu am uitat niciodată de studenți, de elevi și tinerii acestei țări, pentru că ei sunt viitorul.

Am doi copii, Victor Bogdan, de 14 ani, și Angelina Andreea, de 2 ani și jumătate, amândoi bucuria vieții mele.

Fără tineret, o națiune stagnează, se deteriorează și își pierde frumusețea, motiv pentru care încerc, prin inițiative legislative, să le dau tinerilor oportunitatea de a se dezvolta și a-și clădi în siguranță un trai mai bun.

 

PRO UNITATE

M-am împotrivit separatismului pe criterii etnice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, considerând că românii se pot înțelege cu maghiarii. Am luat parte la organizarea dezbaterii publice pe această temă și am susținut o depoziție prin care am argumentat de ce UMF Târgu Mureș ar avea de pierdut dacă universitatea s-ar fi separat.

Am creat o petiție online, “Respectați autonomia universitară la UMF Târgu-Mureș”, care a fost semnată de peste 27.000 de persoane. Alături de alte cadre didactice universitare și studenți am dat în judecată Guvernul în vederea respectării autonomiei universitare și, implicit, a drepturilor studenților la UMF Târgu-Mureș. În primăvara anului 2013, Justiția ne-a dat dreptatea cuvenită, aducând după sine bucurie, atât în rândurile studenților, cât și a cadrelor didactice.

 

PROMOTOR AL DEZVOLTĂRII UMF

În calitate de director general administrativ al UMF, m-am implicat în modernizarea căminelor studențești, a bazei de învățământ și în construirea unei noi clădiri, cu adevărat moderne, pentru Facultatea de Medicină Dentară. Am primit încrederea colegilor din universitate, fiind ales membru al Senatului, și pentru o perioadă am ocupat poziția de cancelar al Senatului UMF.

 

ÎN LEGISLATIV

Acum pot spune că mă bucur de șansa și de încrederea pe care mi le-au oferit târgumureșenii, în iarna anilor 2012 și 2016 și, deși acest drum al schimbării, pe care l-am pornit în calitate de deputat, este unul străbătut de multe obstacole, mă simt cu adevărat onorat să îi reprezint și să lupt pentru un trai și un viitor mai bun pentru părinții și copiii noștri.

Sper ca, prin inițiativele legislative, declarațiile politice și interpelările depuse, să aduc schimbarea și inovația acolo unde este ea necesară și astfel să ne îndreptăm treptat către prosperitate și bunăstare, către sănătate pentru toți.

Vă mulțumesc vouă, tuturor celor care m-ați votat, și nu uitați că ușa biroului meu parlamentar este deschisă pentru fiecare dintre dumneavoastră, pentru că nu voi înceta niciodată să ascult!

Al dumneavoastră deputat devotat de Târgu-Mureș,

Conf. Univ. Dr. CORNELIU FLORIN BUICU

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Mureș, executat de SC Cuvântul Liber SRL tiraj 2715, CMF 11200020

Lasă un comentariu