DE SĂRBĂTORI, ATENȚIE LA PRODUSELE DESTINATE SĂNĂTĂȚII!

Distribuie pe:

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenția că, în perioada sărbătorilor de iarnă, pot să apară diferite produse destinate sănătății, care sunt falsificate sau contrafăcute.

“Leacuri miraculoase” contra Covid-19

“Nu vă riscați sănătatea și banii pe astfel de preparate, întrucât pot conține substanțe toxice și vă puteți strica sărbătorile.

Din experiența anilor precedenți, perioada sărbătorilor este momentul în care sunt puse în circulație produse destinate sănătății, care sunt falsificate sau contrafăcute, pentru că se profită de buna credință a oa-menilor și de febra cumpărăturilor.

În plus, în acest an, pandemia de coronavirus a alimentat piața medicamentelor contrafăcute sau falsificate. Astfel, au apărut preparate false anti-Covid-19, care se vând ca leacuri miraculoase sau descoperiri științifice revoluționare și pretind că tratează sau vindecă boala.

Majoritatea acestor produse care pot afecta grav sănătatea se comercializează prin intermediul site-urilor online neautorizate sau neverificate, mizând pe teama și pe nevoia disperată a oamenilor în a găsi soluții împotriva acestei boli.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 10% din medicamentele comercializate la nivel mondial sunt substandard sau falsificate. Alte statistici arată că în fiecare an își pierd viața aproximativ 700.000 de pacienți pentru că utilizează astfel de preparate, fenomenul intensificându-se din cauza dezvoltării comerțului online”, atrage atenția PREMIER, într-un comunicat de presă.

Vânzarea vaccinurilor pe internet, interzisă!

Totodată, PREMIER (din care fac parte 19 fabrici de medicamente din România - AC Helcor, Antibiotice, B.Braun, Bio-Eel SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, TIS Pharmaceutical, VIM Spectrum, Zentiva) prezintă elementele la care cumpărătorii trebuie să fie atenți, mai ales în această perioadă, înainte de a procura produse pentru îngrijirea sănătății. “Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, inclusiv vaccinurile, nu se pot vinde prin internet, deoarece acest lucru este interzis. Deci, nu achiziționați sub nicio formă astfel de preparate de pe internet.

Ca o măsură de precauție, atunci când achiziționați prin intermediul internetului alte preparate destinate sănătății, verificați dacă site-ul respectiv este autorizat. Este de preferat să le achiziționați doar de pe site-urile producătorilor, distribuitorilor, farmaciilor sau al rețelelor cunoscute de retail.

Nu cumpărați niciun fel de preparate destinate sănătății care promit vindecări miraculoase, efecte revoluționare și mai ales diferite tratamente minune împotriva Covid-19 și nu cumpărați niciun fel de preparate destinate sănătății de la agenți de vânzări care merg din ușă în ușă.

Nu cumpărați niciun fel de preparate destinate sănătății care sunt desfăcute, incomplete, nu sunt în ambalaj original sau sunt în ambalaje deteriorate sau dubioase, cum ar fi greșeli repetate de ortografie, lipsesc datele despre producător, compoziția preparatului, data de fabricație sau termenul de valabilitate.

Evitați utilizarea unor preparate primite de la rude, prieteni sau cunoștințe care, la rândul lor, nu pot identifica proveniența acestora. Întrebați medical sau farmacistul oricând aveți nelămuriri sau îndoieli cu privire la un preparat destinat sănătății pe care l-ați cumpărat sau l-ați primit dintr-o sursă neautorizată sau neverificată, înainte de a-l administra”. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu