VICTORIE PENTRU HC DUNĂREA BRĂILA ÎN EHF EUROPEAN LEAGUE, ÎMPOTRIVA FRANȚUZOAICELOR DE LA FLEURY

Distribuie pe:

HC Dunărea Brăila a învins echipa franceză Fleury Loiret Handball, cu 29-27 (15-13), duminică, în Sala Danubius din Brăila, la debutul său în Grupa D a competiției feminine de handbal EHF European League. Dunărea a dominat meciul de la un capăt la altul și s-a aflat aproape permanent la conducere. Pentru gazde au marcat Maria Kanaval 6 goluri, Marina Dmitrovic 6, Jovana Sazdovska 4, Alina Czeczi 3, Aneta Udriștioiu 4, Elena Dache 2, Nicoleta Safta 1, Mădălina Zamfirescu 1, Bojana Milic 1, Tamires Morena Lima de Araujo 1. În celălalt meci al grupei, Siofok KC a terminat la egalitate cu Kuban Krasnodar, 28-28. Dunărea va juca următorul meci pe 17 ianuarie, în deplasare, cu Kuban.

 

CSM BUCUREȘTI A DEBUTAT ÎN NOUL AN CU UN EȘEC, 27-31 CU FERENCVAROS, ÎN GRUPA A DIN LIGA CAMPIONILOR

Ferencvaros - CSM București 31-27. Româncele au condus la pauză. Maghiarele au deschis scorul prin Bolk și au condus o bună perioadă de timp. La un moment dat, Ferencvaros a avut chiar și 4 goluri avans, dar Lazovic a egalat la 11. A fost momentul din care CSM a început să joace parcă altfel, iar la pauză a condus cu 16-14, mulțumită lui Neagu, Pintea, dar și paradelor Denisei Dedu. CSM a marcat primul gol al părții secunde prin Neagu, de la 7 metri, iar diferența era de 3 goluri. Nu a trecut mult, iar unguroaicele au tras de ele și au egalat de mai multe ori. Ambele echipe au tot condus pe rând, dar pe final, elevele lui Adi Vasile au cedat, iar Klujber, Behnke și Hafra au marcat pe bandă rulantă și au stabilit scorul final, Ferencvaros - CSM București 31-27. Pentru CSM au înscris Cristina Neagu 9 goluri, Barbara Lazovic 7, Crina Pintea 4, Carmen Martin Berenguer 3, Siraba Dembele Pavlovic 2, Elizabeth Omoregie 1, Andrea Klikovac 1. CSM este la al treilea meci consecutiv fără victorie în competiție, un egal cu Krim, eșecuri cu Rostov și Ferencvaros. După acest rezultat, CSM rămâne pe locul secund în grupa A, cu 11 puncte, însă are cele mai multe meciuri jucate, 9. În această situație, e destul de greu ca bucureștencelele să se mai califice direct în sferturi, acolo unde merg primele două clasate din grupe, însă e aproape sigur că vor evolua în optimi.

 

SIMONA HALEP S-A UMPLUT DE BANI! LA UN PAS DE A PĂTRUNDE ÎNTR-UN TOP ISTORIC

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) are gânduri mari în acest an, mai ales la Australian Open, unde i-ar plăcea să dea lovitura. Campioana noastră are și alte motive de satisfacție. Are conturile pline după o carieră prodigioasă. Cu peste 37 de milioane de euro în cont, Simo mai are puțin până va face pasul în Top 3 venituri din tenis. Simona Halep, care se numără printre starurile din tenis acuzate că beneficiază de un tratament preferențial la Australian Open, a adunat până acum numai din sportul alb suma de 37.045.910 dolari, anunță WTA. Sportiva din Constanța a reușit, în ultima vreme, să se apropie foarte mult de Maria Sharapova, care ocupă locul 3 al acestui top, cu un venit în valoare de 38.777.962 de dolari. Pe locul al doilea se află Venus Williams, cu 41.958.284 de euro, în timp ce lider absolut este Serena Williams, care a adunat până acum fabuloasa sumă de 93.634.967 de dolari. În schimb, Sorana Cîrstea are doar 5.828.599 de dolari li ocupă locul 98. Ceva mai bine stă Monica Niculescu, care a adunat până acum suma de 6.212.165 de dolari. Irina Begu are și ea 5.471.798 de dolari, pe locul 105 în acest top inedit. Mihaela Buzărnescu a câștigat din tenis 2,148.830 și ocupă poziția 227. Jaqueline Cristian este abia la început și asta se vede: 219.651 de dolari.

 

TRILOGIA ISTORICĂ! ÎMPREUNĂ AU 112 ANI, DAR SUNT GATA SĂ SE BATĂ PENTRU 200 DE MILIOANE DE DOLARI

Evander Holyfield, 58 de ani, și Mike Tyson, 54 de ani, sunt pe cale să bată palma pentru o luptă istorică, a treia între doi dintre mari campioni ai boxului profesionist. Dacă va fi pusă în practică, inițiativa lui Holyfield va reprezenta ceva istoric și sunt estimate venituri în jurul a 200 de milioane de dolari, adică aproape 170 milioane de euro, care vor fi folosiți în scop caritabil. Propunerea vine de la Holyfield, despre care “The Sun” spune că își dorește să încheie într-un mod special trologia disputelor cu Tyson. “Oamenii fac ceea ce aleg să facă și indiferent de motivul pe care îl au, o fac”, a spus Evander. Tyson a revenit în ring în noiembrie pentru un meci caritabil în compania lui Roy Jones Jr, 51 de ani. 8 runde s-au luptat Mike Tyson și Roy Jones Jr, în Staples Center din Los Angeles, într-un demonstrativ extrem de spectaculos, având în vedere vârsta lor. Meciul a fost declarat egal. “Ceea ce vă pot spune este că echipa mea vorbește cu cea a lui Mike, așa că aștept o decizie. Ei comunică chiar acum. Chestia este că eu continui să mă antrenez pentru asta, știu că într-o zi se va întâmpla asta și sunt pregătit pentru el. Sunt OK”. Mike Tyson, 54 de ani, a fost învins de Evander Holyfield în 1996. Dar revanșa a fost cea care a rămas în memoria oamenilor, nu pentru luptă, ci mai ales pentru ce a putut să facă Tyson. Mike a fost descalificat în runda a 3-a după ce l-a mușcat de ureche pe adversarul său. “Va fi cea mai mare luptă posibilă. Acesta este adevărul sincer. Cred că Mike are mesajul meu. E decizia lui dacă va accepta sau nu”, a mai spus Holyfield.

 

ÎNFRÂNGERE DRASTICĂ PENTRU SCM RÂMNICU VÂLCEA, ACASĂ, ÎMPOTRIVA CAMPIOANEI EUROPEI, ETO GYOR

SCM Râmnicu Vâlcea a fost surclasată de echipa maghiară Gyor cu 37-20 (19-12), duminică, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea, în Grupa B a Ligii Campionilor. Multipla campioană a Europei a dominat clar jocul, iar scorul a luat proporții odată cu trecerea timpului. SCM Râmnicu Vâlcea a găsit puține soluții în atac, iar în apărare a făcut față cu greu atacurilor, suferind a șasea sa înfrângere în tot atâtea meciuri în competiție. Pentru echipa vâlceană au marcat Evgenija Minevskaja 4 goluri, Mireya Gonzalez Alvarez 3, Jelena Trifunovic 3, Cristina Florica 3, Maren Nyland Aardahl 3, Asma Elghaoui 1, Alicia Fernandez Fraga 2, Corina Lupei 1. În celelalte meciuri din grupă, Buducnost Podgorica a învins-o pe BV Borussia 09 Dortmund cu 31-27, Odense Handbold a surclasat-o pe Podravka Vegeta Koprivnica cu 35-20, iar ȚSKA Moscova a învins-o pe Brest Bretagne Handball cu 25-24. SCM Râmnicu Vâlcea va juca următorul meci pe 17 ianuarie, în deplasare, cu echipa croată Podravka Vegeta Koprivnica.

 

FIFA ÎI BLOCHEAZĂ SĂRBĂTOAREA LUI RONALDO

Cristiano Ronaldo a înscris golul cu numărul 759 din carieră la meciul Juventus - Sassuolo 3-1, iar mai multe publicații au anunțat că portughezul l-a egalat pe Josef Bican în fruntea ierarhiei celor mai buni marcatori all-time din fotbal. Presa internațională a fost împărțită după golul semnat de Ronaldo duminică seara, unele publicații susținând că portughezul l-a egalat pe Bican (759 de goluri), iar altele anunțând că recordul ceho-austriacului este de 805 reușite. Al doilea este și scenariul FIFA.

Într-un articol dedicat lui Josef Bican, în septembrie 2020, forul mondial anunța că fostul atacant de la Slavia Praga a marcat 805 goluri în 530 de meciuri, având o medie fantastică, de 1,52 goluri/meci, în perioada 1931-1955. Astfel, Cristiano Ronaldo rămâne pe locul secund în ierarhia celor mai buni marcatori all-time, având nevoie de încă 46 de reușite pentru a-l egala pe Bican. Dintre cele 759 de goluri ale lui Ronaldo, 450 au fost reușite la Real Madrid, 118 la Manchester United, 102 la naționala Portugaliei, 84 la Juventus și 5 la Sporting.

 

HAIDE, IBRA!” PROPUNEREA LANSATĂ ÎN DIRECT LA TV LUI ZLATAN, ÎNAINTEA CAMPIONATULUI EUROPEAN

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani), atacantul lui AC Milan, s-ar putea întoarce la naționala Suediei, la aproape cinci ani după ce și-a anunțat retragerea. La finalul lunii noiembrie, selecționerul Janne Andersson și Hakan Sjokstrand, președintele federației, au anunțat că au discutat cu Ibrahimovic despre revenirea la națională și așteaptă un răspuns din partea veteranului. După meciul Juventus - Sassuolo 3-1, Dejan Kulusevski, atacantul torinezilor, i-a transmis un mesaj conaționalului Ibrahimovic, chemându-l înapoi la națională pentru turneul final din vară. “Ne scriem reciproc. E un idol pentru mine, puțini oameni din lume ar putea face ce face el. Când vorbește frumos despre mine, mă face să muncesc și mai mult la următoarea zi de antrenament. Sunt foarte mândru. Chiar sper că va reveni la echipa națională a Suediei pentru meciurile de la EURO. Ar fi ceva senzațional pentru mine și pentru toată țara. Haide, Ibra!”, a spus Kulusevski, în direct la Sky Sport, potrivit Football Italia. Suedia a fost repartizată în grupa E de la EURO 2020, alături de Spania, Polonia și Slovacia. 11 goluri a înscris Ibrahimovic în cele 11 meciuri jucate la AC Milan în acest sezon. Hakan Sjostrand, președintele federației, și selecționerul Janne Andersson au zburat la Milano, la finalul lunii noiembrie, pentru a purta discuții cu Ibrahimovic referitoare la o posibilă întoarcere a atacantului în tricoul galben. “Când Zlatan și-a manifestat deschiderea față de meciurile echipei naționale, am simțit că e un lucru important și firesc să ne întâlnim și să discutăm cât mai rapid posibil. Mă bucur că am reușit să aranjăm această întâlnirea atât de repede”, a spus Janne Andersson, pentru site-ul federației. “Întâlnirea a fost una foarte bună și satisfăcătoare. Am hotărât să continuăm dialogul”, a fost reacția președintelui Sjostrand. În 2016, după Campionatul European, Ibrahimovic își anunța retragerea de la echipa națională. Recent, Zlatan a postat o fotografie de arhivă pe contul său de Instagram, în care îmbracă tricoul naționalei, atașând mesajul: “Nu ne-am mai văzut demult”. 116 meciuri și 62 de goluri a strâns Ibrahimovic la naționala Suediei, în perioada 2001-2016.

 

Lasă un comentariu