MII DE DATE DIN REGISTRELE POLIȚIEI, ȘTERSE DINTR-O EROARE TEHNICĂ

Distribuie pe:

Mii de date au fost șterse din sistemul central de calculatoare al poliției britanice, din cauza unei erori informatice, a recunoscut, vineri, Ministerul de Interne, precizând că a fost o “problemă tehnică” și că amploarea acesteia este în prezent investigată, relatează DPA.

Cotidianul Times a relatat vineri că peste 150.000 de evidențe despre persoane arestate, conținând date legate de ADN și amprente, au fost șterse.

Cu toate acestea, Home Office a precizat că nu au fost afectate decât date de la persoane care au fost eliberate și pentru care nu au mai existat investigații suplimentare.

“Chestiunea tehnică legată de sistemul de calculatoare al poliției naționale a fost rezolvată și lucrăm împreună cu instituțiile partenere de aplicare a legii pentru a-i evalua impactul”, a explicat Ministerul de Interne.

“Chestiunea a fost legată de persoanele arestate și eliberate și în cazul cărora nu au mai fost inițiate acțiuni. Nu au fost șterse alte date despre persoane condamnate sau periculoase. Nu mai pot fi șterse alte date”, a adăugat Home Office.

Conform Times, eroarea ar putea afecta cel puțin capacitatea poliției de a redeschide cazuri.

Partidul Laburist, de opoziție, a cerut o declarație din partea ministrului de Interne, Priti Patel.

“Este o eroare de securitate extrem de gravă, care prezintă pericole mari pentru siguranța cetățenilor”, a spus ministrul de interne “din umbră”, Nick Thomas-Symonds.

“Incompetența acestui guvern haotic nu mai poate fi lăsată să pună oamenii în pericol, să lase liberi infractori și să împiedice să se facă justiție pentru victime”, a atras el atenția.

 

BĂRBATUL DEGHIZAT ÎN BIZON, CARE A PĂTRUNS ÎN CLĂDIREA CAPITOLIULUI, ÎI CERE LUI TRUMP SĂ-L GRAȚIEZE

Jacob Albert Chansley, bărbatul care a pătruns la 6 ianuarie în clădirea Capitoliului din Washington, la bustul gol și având pe cap o căciulă cu coarne, și care a prezidat temporar Senatul SUA, i-a cerut președintelui în exercițiu Donald Trump să-l grațieze, transmite EFE.

Agenția de presă spaniolă citează declarații făcute, joi, în acest sens, pentru presa americană, de Albert Watkins, avocatul lui Chansley, care este cunoscut și sub numele de Jake Angeli, este membru al mișcării conspiraționiste și se prezintă sub numele de “Yellowstone Wolf” pe canalul său de Youtube.

“Dat fiind modul pașnic și docil în care s-a comportat domnul Chansley, ar fi normal și onorabil ca președintele să-l grațieze pe domnul Chansley și alte persoane pașnice cu idei similare”, a declarat Watkins.

Potrivit Departamentului de Justiție, Chansley a fost acuzat de pătrundere și ocupare în deplină cunoștință de cauză și fără autorizație legală a unei clădiri sau teren cu acces restricționat, de pătrundere violentă și comportament haotic în perimetrul Capitoliului.

Chansley s-a predat autorităților și de sâmbătă se află în detenție. Potrivit publicației The Hill, avocatul său a declarat că Chansley “a ascultat cuvintele repetate în mod frecvent de președintele Trump. Se presupune că invitația și cuvintele unui președinte înseamnă ceva”.

 

Lasă un comentariu