LA CASA IANCULUI

Distribuie pe:

Conform tradiției și respectând regulile impuse în perioada de pandemie, membrii Asociației Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu" filiala Mureș, simpatizanții ei și o parte din membrii Ligii Scriitorilor Români - filiala Mureș, s-au întâlnit, în cursul săptămânii trecute, la ,,Casa Iancului", pentru a onora, așa cum se cuvine, ,,Ziua Culturii Naționale" și ziua în care a venit pe lume, acum 171 de ani, cel care va fi să fie Luceafărul poeziei românești.

Domnul jrs. IOAN BERȚA, președintele Asociației Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu", filiala Mureș, a prezentat un material în referire la semnificația zilei de 15 ianuarie, pentru cultura română, după care dr. MARCOCI DORIAN, jrs. SILVIU RAȚIU, jrs. BERȚA IOAN, ing. ORMENIȘAN MIHAI, prof.FLOAREA PERȚE, ec. CECĂLĂCEAN EMIL au citit poezii din lirica românească și poezii din creația proprie, închinate Eminescului.

Atmosfera devenind interactivă, mai mulți participanți au subliniat în cuvântul lor câteva aspecte privitoare la: genialitatea lui Eminescu, patriotismul său ardent, modul în care a pus în valoare momentele importante din istoria noastră, cultul eroilor și cel al înainteamergătorilor noștri, valoarea operei sale jurnalistice și de analize politice pertinente făcute în epocă etc.

 

Lasă un comentariu