SCRISOARE DESCHISĂ JUNIORULUI “FĂTECĂLUCREZI”, ANDREI CARAMITRU, “ȘCOLITUL STRĂINĂTĂȚII”

Distribuie pe:

Motto: “Cetățeanul care nu cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății” . (Platon)

1. “Dumnezeu? Toată lumina de soare și toată lumina de suflet, care a fost, care este și care poate să fie. Prin religia și Biserica Ortodoxă, suntem contemporanii martirilor, prin care vorbim cu strămoșii în graiul lor, prin ea suntem frați în dezlegarea plină de nădejde a celor mai grele probleme. Ortodoxia este legea de bază și tradițională a neamului nostru. Românii nu sunt raționaliști, ca apusenii. Legea răsăritului nu privește cu dușmănie Apusul. Pe noi ne-au făcut creștini, misionarii plini de credință, veniți între noi să propovăduiască lumina adevăratei credințe. La început, n-am avut decât episcopi sătești, stareți de schituri, fără organizație între ei. Preotul de sat a fost totdeauna sfătuitorul și mângâietorul românilor. În România de azi trebuie să privim veșnic către această Biserică națională și falnică, fiind convinși că numai prin ea se poate ridica poporul. Națiunea se înalță prin credința și dragostea de țară, în primul rând a preoților, apoi a învățătorilor, notarilor și jandarmilor” (Telegraful român, 1 ianuarie 1940, pg. 3, nr. 5).

Nicolae Iorga (1871-1940),

* * *

Progenitura obraznică care răspunde la numele de Andrei Caramitru, a avut neobrăzarea să jignească toată Biserica Ortodoxă, făcând-o “organizație criminală”, retrogradă, retardată, coruptă și “sectă demonică”! Cine ești matale, coane Andrei, de-ți dă deșteptăciunea ca laptele-n foc? Citește despre înaintașii tăi, cum au gândit ei Biserica Ortodoxă și divinitatea, ca să-ți dai seama că ești o nulitate în materie, cu toată “străinătățile” matale. Încarcă-ți conștiința și cerebelul gol, lăsând străinătățile, și du-te puțin pe la Mănăstirea Putna și stai de vorbă cu Sfântul Ștefan cel Mare și sfătuitorul Daniil Sihastru, întemeietori de istorie seculară și mănăstiri UNESCO. Treci și pe la Mănăstirea Neamț să înveți câte ceva de la tipograful călugăr Paisie Velicicovschi; nu uita și de Alexandru cel Bun de la Mănăstirea Bistrița, de boierul creștin Arbore și mănăstirea lui cu pictură exterioară de 500 de ani, apoi descălecătorul Bogdan Vodă, care te va trezi cu apa rece a Putnei; Mitropolitul Dosoftei de la Mănăstirea Secu, părintele Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria, Vasile Lupu și Matei Basarab te pot ajuta în întunecimea și prostia intelectuală de care dai dovadă. Te așteaptă și domnitorul Unirii, Mihai Viteazul, la casa domniei sale de la mănăstirea Dealu și Turda, care-ți va încărca bateriile consumate prin “străinătățuri”. Poate la umbra gorunului lui Iancu de la Țebea să-ți revii din somnul cel de moarte, în care te-adânciră prostia și străinii de... neam și credință. Toată Țara Românească a respirat în istorie, respiră și va respira în viitor aer curat de credință ortodoxă, dătător de sănătate trupească și sufletească, căruia matale, “deșteptul străinătății”, îți lipsește cu desăvârșire. Patriotul Adrian Păunescu, fiind jignit odată de un derbedeu, i-a spus: “Tinere, ca să etichetezi pe cineva așa cum ai făcut tu cu mine, trebuie să-l cunoști. Tu, mă cunoști pe mine?” “Nu”, a răspuns tânărul student, deștept. Pleacă din fața mea și nu fă afirmații fără acoperire, fiindcă dai în derizoriu. Așa, matale, juniorul tătucului “fătecălucrezi”, când faci o afirmație despre acest “milenar colos” care este B.O.R., “Mama Neamului Românesc”, după cum o numea poetul nepereche și universal Eminescu, trebuie să fii bazat, fiindcă un om de știință, cum vrei să pari, știe că orice afirmație trebuie documentată. Poți demonstra ceea ce ai susținut cu atâta neobrăzare? Cu siguranță aici ești repetent din start. În încheiere, îmi aduc aminte de spusele marelui sculptor Brâncuși, care întors de la Paris a poposit la bufetul satului, alături de cetățenii turmentați, din Hobița, care-i cereau să le plătească niscai băutură. El le răspunde antologic: “Când am plecat la Paris, v-am lăsat proști; acum, când m-am întors, v-am găsit și mai proști”. În vorbirea românească mai circulă o butadă: “Te-ai dus în străinătate vacă și te-ai întors bou”.

Nu uita, domnule Andrei, că miile de soldați care au murit pe câmpurile de luptă din țară și străinătate, ca matale să fii liber, să umbli brambura prin străinătate, să-ți faci casă de 3 milioane de “euroi”, aveau pe paftalele îmbrăcămintei scris: “Nihil sine Deo”! “Nimic fără Dumnezeu”. Dacă matale nu dorești să fii cu Dumnezeu, atunci îți dorim să fii împreună cu diavolul, opusul lui Dumnezeu. Întâlnire plăcută!

Filosoful creștin Nicolae Velimirovici, prin mine un preot umil de la țară vă dă sfaturi tutoror acelora care v-ați rătăcit pe calea vieții: “Dacă ești om, în viața ta trebuie să te lupți cu Dumnezeu precum

s-a luptat Iacov. Ferice de tine dacă Dumnezeu va câștiga lupta. Și vai de tine, dacă-L vei învinge tu pe Dumnezeu - căci vei rămâne singur pe câmpul de luptă - și atunci nu tu ai învins, ci moartea”.

Domnule junior “fătecălucrezi”, consideră acest pamflet o lecție binemeritată, de la care ai lipsit, fiind ocupat prea mult cu “străinătățurile” în detrimentul unei țări care te suportă așa cum ești și a unei Biserici-Mamă pe care o renegi, dar care totuși te-a binecuvântat și botezat când ai intrat în lume.

Cu iertăciune și respect creștinesc pentru toată floarea cea vestită și creștină a unei țări, numită de un Papă, “Ierusalimul Românesc”, care acum fiind căzută pe cale, trebuie ajutată, nu furată, mințită și discreditată prin faptele noastre, uneori, iresponsabile.

 

Lasă un comentariu