REPARAȚII LA BISERICA „BUNA VESTIRE”

Distribuie pe:

Duminică, 31 ianuarie 2021, locuitorii satului Hărțău, care aparține de comuna Pănet, au trăit momente înălțătoare. Părintele paroh Constantin Cociș, care, fiind preot de 21 de ani, a pornit să renoveze această biserică, cu hramul „Buna Vestire”, fost sfințită în anul 1958, pe vremea când preot protopop era David Lazăr.

După Sfânta Liturghie, săvârșită de preotul paroh Constantin Cociș, s-a săvârșit și un parastas, după care a sfințit apa cu care a stropit pe cei prezenți la Sfânta Liturghie.

Pentru a fi un cadru de sărbătoare, a invitat soliștii de muzică populară: Teodora, Narcisa, Teodor Țogorean, precum și pe Dorina Oprea, solista Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu-Mureș. Aceștia au interpretat câteva pricesne, gustate, de cei prezenți, cu deosebită plăcere.

În final, preotul paroh a mulțumit celor 250 de credincioși ortodocși, din această parohie mică, pentru aportul în reparația bisericii, apoi s-a fotografiat alături de cei prezenți, cât și a musafirilor invitați la această ceremonie de suflet pentru locuitorii acestei așezări mureșene.

Lasă un comentariu