SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ ÎN ȘCOLI

Distribuie pe:

În județul Mureș, a fost confirmat un singur elev, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației și Cercetării, incidența cumulată în rândul elevilor, pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În opt județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

La nivel național, în perioada 8 - 11 februarie, au fost confirmați 244 de elevi, iar 171 de clase au activitatea suspendată la data de 11 februarie. În ceea ce privește angajații din sistemul de învățământ, 329 au fost confirmați în perioada 8 - 11 februarie.

În sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS - CoV - 2 sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie.

 

Lasă un comentariu