LADISLAU BÖLÖNI E OMUL MOMENTULUI ÎN GRECIA

Distribuie pe:

Ladislau Bölöni (67 de ani) e omul momentului în Grecia, după ce echipa sa, Panathinaikos, a reușit s-o bată pe marea rivală Olympiacos, scor 2-1. “Pana” a deschis scorul rapid, după șase minute, prin Mauricio. Formația lui Bölöni și-a dublat avantajul cu 17 minute înainte de final, prin Younousse Sankhare. Campioana Greciei a revenit pe tabelă în minutul 82, când Youseff El Arabi a marcat cu capul, din careul mic. Prea puțin și prea târziu pentru Olympiacos, care a pierdut pentru prima dată în fața lui Panathinaikos din 2017 până azi. După joc, Bölöni le-a mulțumit fotbaliștilor săi, pentru că s-au pregătit exemplar și a felicitat-o pe adversară pentru prestația reușită. “Le urez succes în meciul de joi, din Europa League. E important pentru fotbalul grec. Despre meci, pot spune că le cer jucătorilor mei două lucruri: curaj și să respecte planul tactic la maximum. În unele momente ale jocului, am acceptat presiunea lui Olympiacos, dar am rămas bine organizați și când ei au venit cu totul peste noi”, a zis tehnicianul român. “Mă bucur că le-am redat încrederea fotbaliștilor. Toate golurile sunt importante (n.r. - întrebat dacă primul gol, rapid, a cântărit mult în desfășurarea partidei). Să nu-l uităm pe portarul nostru, care a avut câteva reflexe bune”, a adăugat Ladislau Bölöni.

Românul are un palmares excelent de când a preluat-o pe Panathinaikos, la finalul lui octombrie 2020. În 18 partide cu tehnicianul din Târgu-Mureș pe bancă, atenienii au câștigat de 12 ori, au făcut trei egaluri și au pierdut doar trei jocuri. Cu victoria obținută în derby, “Pana” este pe locul trei în Grecia, cu 41 de puncte. Olympiacos se menține lider autoritar, cu 57 de puncte, în timp ce ocupanta locului doi, Aris Salonic, are 43.

 

“TIGROAICELE” AU PIERDUT, DAR VOR ÎNTÂLNI SCM RM. VÂLCEA ÎN OPTIMILE LIGII CAMPIONILOR

În ultimul meci din faza grupelor Champions League la handbal feminin, CSM București a pierdut pe terenul lui Metz, scor 22-25, însă va da peste SCM Râmnicu Vâlcea în optimi, într-un derby românesc. Meciul a început echilibrat, iar ambele echipe au mers, cap la cap, o bună perioadă de timp, cu Cristina Neagu la timonă. Starul “tigroaicelor” a fost cea mai bună marcatoare a primei reprize, cu 4 goluri, însă pe finalul primei părți, echipa lui Adi Vasile a căzut inexplicabil. E adevărat că la asta a contribuit și portarul lui Metz, Hatadou Sako, cu 8 parade și procentaj de 40 la sută. În partea a doua, Carmen Martin și Lazovic au ieșit la rampă, iar Neagu și-a continuat prestația excelentă și a înscris tot de 4 ori, ceea ce a făcut-o cea mai bună marcatoare a partidei, cu 8 reușite. Metz - CSM București s-a terminat 22-25, iar româncele vor da peste SCM Râmnicu Vâlcea în optimi. De cealaltă parte, Metz va întâlni Borussia Dortmund. Duelurile se vor disputa pe 6-7 martie (turul) și pe 13-14 martie (returul).

 

ROMÂNIA A PIERDUT ÎN FAȚA CROAȚIEI ÎN PRIMA PARTIDĂ A TURNEULUI DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE

România a pierdut într-o partidă disputată, la Rotterdam, în fața Croației, scor 16-6 (5-1 3-1 4-2 4-2), în primul meci din turneul preolimpic la polo. Croația este finalista ultimei ediții de Jocuri Olimpice. Pentru naționala noastră au punctat Fulea (2), Georgescu (2), Antopa. În celălalt meci al grupei B, Olanda a trecut de Germania cu 11-10. Din grupa României mai fac parte Germania, Rusia, Olanda și Franța. Programul României: Rusia (15 februarie), Olanda (16 februarie), Germania (17 februarie), Franța (18 februarie). Primele 4 clasate din cele 6 vor merge mai departe și vor juca în sferturile de finală cu primele 4 clasate din cealaltă grupă preliminară. Pe 21 februarie vor avea loc finalele. Primele 3 clasate vor merge la Jocurile Olimpice. Echipele deja calificare la JO sunt Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud și Japonia.

 

TRAGEREA LA SORȚI DIN SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI!

Patru cluburi din Liga 1 și patru din Liga 2 s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Tragerea la sorți a avut loc luni, de la 10:30, la Casa Fotbalului. Meciurile din sferturile Cupei României: Petrolul Ploiești - Astra Giurgiu, Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova, Dunărea Călărași - Dinamo București, U Cluj - Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Partidele vor avea loc într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării, informează FRF.

 

ASTĂZI, SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, ÎN SFERTURILE DE FINALĂ DE LA AUSTRALIAN OPEN

Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, și Serena Williams, locul 11 WTA și cap de serie numărul 10, a fost programat de organizatori, marți, după ora 10.00, în sferturile de finală ale Australian Open. Această partidă este prima din sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena. În prima sesiune se joacă meciurile Naomi Osaka (Japonia), locul 3 WTA și cap de serie numărul 3 - Su-Wei Hsieh (Taiwan), locul 71 WTA, de la ora 03.30, și Grigor Dimitrov (Bulgaria), locul 21 ATP și cap de serie numărul 18 - Aslan Karațev (Rusia), locul 114 ATP, venit din calificări, întâlnire care va avea loc nu înainte de ora 06.00. Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparținându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În același an, cele două jucătoare s-au întâlnit și la Australian Open, când Williams a câștigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

 

CUM BLOCHEAZĂ FRF INTRODUCEREA VAR ÎN LIGA 1!

Liga 1 se confruntă cu numeroase probleme, iar una dintre acestea este cea a arbitrajului, unde sunt mereu speculații. Pentru a se elimina din suspiciuni, cea mai bună soluție este introducerea sistemulu VAR, care este deja prezent în marile campionate ale Europei. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre introducerea sistemului de arbitraj video în România. Acesta spune că partea tehnologică a fost rezolvată de Ligă, iar de pregătirea arbitrilor trebuie să se ocupe FRF împreună cu CCA, doar că nu vor să aloce fonduri pentru a-i învăța pe centrali cum să apeleze la noua tehnologie. “Ei au spus că au dat drumul la pregătirea arbitrilor. În momentul de față, nu mai înțeleg dacă au dat sau nu drumul. La momentul ăla au spus să rezolvăm noi problema tehnologică. Am rezolvat-o. Există deja două mașini de VAR care sunt pregătite de către deținătorul de drepturi și care pot fi puse la dispoziția CCA pentru pregătirea arbitrilor. Pregătirea arbitrilor, potrivit protocolului FIFA, trebuie să dureze cel puțin cinci luni, deci degeaba avem noi mașinile. Noi ne uităm la mașini și constatăm că sunt foarte frumos echipate. Deci noi am rezolvat partea tehnologică. Am primit ieri o scrisoare din partea CCA din care rezultă că vor să suportăm noi costurile pentru pregătirea arbitrilor, ceea ce nu se va întâmpla. Nu vreau să trag această concluzie (n.r. că nu au început pregătirea). Poate că au făcut anumite faze premergătoare care nu țin neapărat de protocol. Din momentul în care vom semna protocolul, va curge acel termen. În momentul de față, din cauza faptului că Federația nu are fonduri pentru pregătirea arbitrilor sau nu vrea să aloce fonduri, proiectul întârzie. «Plătiți voi pregătirea, pentru că e vorba despre VAR-ul pentru Liga 1», dar e eronat. Noi plătim tehnologia. Noi tehnologia am rezolvat-o cu sprijinul partenerului media. Sub nicio formă nu vom plăti pregătirea arbitrilor, nici dacă am avea disponibili bani pentru pregătirea arbitrilor. Bineînțeles că nu am bugetat așa ceva, pentru că nu ne ocupăm de așa ceva. Sunt declarațiile domnului Burleanu, de acum câteva luni, prin care a spus că s-au apucat de pregătirea arbitrilor, că acele costuri sunt suportate de ei și că ele sunt în jur de 50-100 de mii de euro. În scrisoarea pe care am primit-o ieri, costul se ridică la 500 de mii de euro. M-am săturat de povestea asta! Nu știu dacă e ipocrizie, proastă comunicare la nivelul FRF, rea intenție, un conflict inutil cu LPF sau lupte de orgolii care țin de nivelul personal și care cred că ar trebui depășite, pentru că diferența dintre mine și domnul Burleanu știți care e? Din punctul meu de vedere, eu vreau să rezolvăm problema”, a declarat Justin Ștefan pentru Prosport. Ultimul meci care a avut faze de arbitraj controversate a fost chiar aseară, Botoșani - Craiova, în Cupa României, terminat 0-1. Gazdele au spus că deciziile arbitrului au influențat rezultatul final al partidei.

 

 

Lasă un comentariu