CENTRE DE VACCINARE RAPIDĂ PENTRU PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL MUREȘEAN

Distribuie pe:

Ministerul Educației a transmis Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) datele necesare demarării activității de vaccinare “prioritară” a personalului din învățământ, în centre dedicate.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, împreună cu Casa Corpului Didactic Mureș și Direcția de Sănătate Publică Mureș, a înființat două Centre de vaccinare rapidă pentru personalul din învățământul mureșean, la: Casa de Oaspeți a Primăriei Municipiului Târgu-Mureș din Complexul de Agrement și Sport “Mureșul” (pentru personalul sub 55 de ani) și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Târgu-Mureș (pentru personalul peste 55 de ani).

Marți, 23 februarie, fiecare unitate de învățământ a programat persoanele care și-au exprimat acordul pentru a fi vaccinate, datele fiind centralizate de Casa Corpului Didactic Mureș, centru desemnat inițial pentru desfășurarea vaccinării.

Astfel, în zilele următoare, 176 de persoane sub 55 de ani se vor vaccina cu vaccinul Astra Zeneca, iar 216 persoane peste 55 de ani se vor vaccina cu vaccinul Pfizer, a precizat prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș. (B.B.)

Lasă un comentariu