SMARTTECH247 ÎȘI EXTINDE SERVICIILE DE SECURITATE CIBERNETICĂ

Distribuie pe:

Smarttech247 își mărește echipa de experți din România, până la sfârșitul anului 2021, de la 40 la 100 de specialiști în securitate cibernetică. De la inaugurarea Security Operation Centre din București și până în prezent, Smarttech247 și-a extins serviciile de securitate cibernetică către instituțiile publice și private din România.

“Se preconizează că industria securității cibernetice va crește până în 2023, până la circa 170 de miliarde de dolari. Adoptarea accelerată a tehnologiilor digitale și dependența sporită de serviciile cloud schimbă radical peisajul amenințărilor cibernetice. Pentru a răspunde acestora, Smarttech247 a investit, permanent, atât în resursa umană, cât și în infrastructura de cercetare - dezvoltare și are o gamă întreagă de noi tehnologii și servicii ce vor fi lansate în 2021. Aceste elemente vor fi motorul planului de expansiune la nivel global și al creșterii bazei de clienți”, a declarat Raluca Săceanu, managerul general Smarttech247.

Potrivit unui buletin special, emis anul trecut de SRI, la nivel global s-au intensificat amenințările din spațiul cibernetic, inclusiv în România. Au fost afectate domenii cheie pentru gestionarea crizei COVID-19, precum sănătate, administrație publică sau educație. Nevoia unei strategii de securitate cibernetică, la nivel național și internațional, implică inclusiv dezvoltarea unor parteneriate între instituțiile publice, private și academice, pentru cercetarea și dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică, de cea mai înaltă tehnologie, precum și pentru formarea, motivarea și menținerea resursei umane în ecosistemul cibernetic.

“O problemă importantă cu care se confruntă industria de securitate cibernetică este criza tot mai acută de competențe și de personal calificat. Pentru a soluționa această provocare, noi am stabilit, încă de la început, parteneriate și colaborări cu universități de top din Irlanda, România și Polonia, contribuind activ la pregătirea următoarei generații de absolvenți de informatică și atragerea ei în programe de training și internship. De asemenea, pornind de la faptul evident că sunt mai mulți bărbați decât femei angajați în serviciile de securitate cibernetică, Smarttech247 a capitalizat acest bazin important de talente valoroase, înființând, în 2020, o academie destinată exclusiv pregătirii lor prin programul “Women în Cyber Security”, a adăugat Raluca Săceanu.

În România, aceste parteneriate de training și cercetare s-au dezvoltat cu Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor și cu Academia de Studii Economice din București, proces care va continua și în viitor, prin extinderea colaborării și cu alte instituții de învățământ. În echipa din România se regăsesc foști studenți pregătiți în programe de internship și training in-house. Smarttech247 a anunțat noi posturi disponibile, printre care și un program pentru studenții și absolvenții facultăților de profil.

***

Compania globală de securitate cibernetică Smarttech247, fondată în 2013, în Irlanda, oferă în România soluții și expertiză de top, de securitate cibernetică, pentru instituțiile publice și companii din sectorul privat, în domenii strategice precum cel financiar-bancar, de sănătate sau energetic. De-a lungul timpului, compania a dezvoltat parteneriate cu nume consacrate din industrie, cum ar fi IBM, Palo Alto, MITRE, TrendMicro, Microsoft sau Amazon.

Lasă un comentariu