ROMÂNUL CU NUMĂRUL 1.000.000 - VACCINAT ANTI-COVID

Distribuie pe:

O femeie de 86 de ani este persoana cu numărul 1.000.000, care a fost vaccinată anti-COVID, miercuri, în România.

Serul de vaccin i-a fost administrat de președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

De altfel, acesta a anunțat că ar urma să facă voluntariat în centrele de vaccinare anti-COVID.

 

MAI MULTE RACHETE AU LOVIT O BAZĂ AERIANĂ AMERICANĂ

Mai multe rachete au lovit, miercuri, baza aeriană Ain al-Asad din Irak ce găzduiește forțe ale SUA, ale coaliției și irakiene, au anunțat două surse de informații din domeniul securității, a transmis miercuri Reuters.

Deocamdată, nu au fost raportate victime, potrivit surselor de informații.

În jur de 13 rachete au fost lansate dinspre un loc situat la circa 8 km de bază, care se află în provincia vestică Anbar, a precizat Comandamentul de Operațiuni de la Bagdad.

Acesta a fost al doilea atac cu rachete în Irak, din această lună. Atacul survine cu numai două zile înainte de vizita Suveranului Pontif în această țară.

Papa Francisc va întreprinde o vizită în Irak în pofida deteriorării situației de securitate în unele regiuni irakiene, unde, pe 21 ianuarie, a avut loc cel mai sângeros atac terorist din ultimii trei ani, într-o piață din Bagdad.

Pe 16 februarie, un atac cu rachete întreprins asupra forțelor conduse de SUA în nordul Irakului s-a soldat cu uciderea unui angajat civil și rănirea altor cinci, precum și a unui soldat american. De asemenea, pe 21 februarie, mai multe rachete au fost lansate asupra unei baze aeriene irakiene la nord de Bagdad, rănind un angajat irakian al unei companii americane responsabilă cu întreținerea avioanelor de luptă multirol F-16.

 

GUVERNUL A NUMIT PREFECȚII PROPUȘI DE UDMR ÎN JUDEȚELE ARAD, CLUJ, SĂLAJ ȘI SATU MARE

Guvernul a numit, în prima ședință de miercuri, și patru prefecți propuși de UDMR, potrivit unui comunicat al formațiunii.

În comunicat se arată că, urmare a înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor decise în Guvern, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad - Toth Csaba, Cluj - Tasnadi Istvan Szilard, Sălaj - Dari Tamas, iar la Satu Mare - Altfatter Tamas-Ferenc își continuă activitatea ca prefect.

Sursa citată menționează că, în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.

 

UN MILIARDAR JAPONEZ CAUTĂ AMATORY PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN JURUL LUNII

Un excentric miliardar japonez caută opt doritori din întreaga lume pentru a-l însoți într-o călătorie spațială în jurul Lunii, programată pentru 2023 cu SpaceX, a informat AFP miercuri.

Yusaku Maezawa, un magnat al modei, a fost primul client privat care a rezervat un zbor la bordul Starship, o viitoare rachetă dezvoltată de firma aerospațială americană a lui Elon Musk, pentru o sumă rămasă nedivulgată.

Inițial, miliardarul, în vârstă de 45 de ani, plănuia să găsească o iubită pentru zborul său în jurul Lunii, lansând un ciudat concurs în rândul “femeilor celibatare de peste 20 de ani”, însă ulterior și-a schimbat planurile - nu înainte de a fi primit circa 30.000 de aplicații - declarând că vrea să invite la bord între șase și opt artiști.        

 

                                                                                                                                                                                                                               

 

Lasă un comentariu