ÎN CURÂND, SEMNĂTURĂ ELECTRONICĂ ÎN CONTRACTELE DE MUNCĂ!

Distribuie pe:

Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, precum și flexibilizarea telemuncii.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții patronatelor.

“Pentru a simplifica relațiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, și flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deținute de patronate, aproximativ 30% dintre angajați sunt acum în telemuncă.

Va fi elaborat un nou set de măsuri active pentru a crește ocuparea, între aceste măsuri fiind incluse reglementarea muncilor casnice, prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor, tinerilor și persoanelor aflate în șomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate”, a declarat ministrul Turcan, citat de mediafax.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu