PĂMÂNTUL LĂSAT DE DUMNEZEU ROMÂNILOR NU SE VINDE STRĂINILOR

Distribuie pe:

Informarea că 61 de parlamentari au depus la Senat un proiect de lege prin care se facilitează vânzarea terenurilor agricole, din extravilan, străinilor, ne-a surprins, indignat, întristat, chiar revoltat, că mai sunt în România oameni care doresc să înstrăineze cel mai de preț bun al țării, pământul.

Pământul, cel din care ne tragem, cel care ne hrănește, ne îmbracă, ne adăpostește, ne oferă totul pentru existența și fericirea noastră, nu se vinde.

Personal, nu pot să cred că după atâtea distrugeri ale economiei naționale, prin lichidarea industriei, a căilor ferate, a flotei marine și fluviale, a bulversării învățământului, culturii, sănătății, a distrugerii, în general a agriculturii și zootehniei, mai sunt români care au o gândire bolnavă și doresc să legifereze vânzarea pământului străinilor.

Atitudinea acestora este foarte gravă, întrucât ei sunt aleși de noi, și astfel ne implică, ne face părtași, la marea crimă care doresc să o înfăptuiască. Cred că cei ce fac asemenea presiune nu sunt români, sunt cetățeni care nu doresc binele României, ci pauperizarea, sărăcirea ei. În cărdășie cu străinii, urmăresc să obțină anumite favoruri, oferindu-le pământul țării.

Stimați parlamentari, considerând că marea majoritate sunteți cinstiți, corecți, buni patrioți, oameni inteligenți, cu grad ridicat de cultură, trebuie să le arătați acestor rătăciți ce mare greșeală fac.

Pământul României, solurile noastre sunt de o calitate deosebită, au o mare valoare economică, socială, chiar politică.

Climatul țării noastre oferă solurilor cele mai favorabile condiții pentru creșterea plantelor și animalelor. Toate plantele și animalele din climatul temperat găsesc la noi condiții optime de creștere și dezvoltare. Nu întâmplător am fost considerați grânarul Europei. Țări care azi produs dublu cât noi, pe unitate de suprafață, atunci produceau 70% față de noi (exemplu Franța) și importau grâu de la noi. Acesta este numai un exemplu care arată potențialul de producție al pământului românesc.

Agricultura, în general, inclusiv industria alimentară, trebuie să fie priorități naționale.

Avem pământ bun, oameni pricepuți și harnici, care, printr-un sprijin minim, în 2-3 ani pot dubla producția agricolă. În acest fel ne vom asigura securitatea alimentară, vom avea disponibil pentru export, nefiind nevoiți să cheltuim sume imense pentru import de alimente, asigurându-ne independența economică. Marile sume pe care le cheltuim azi pentru import de alimente, adăugate la cele obținute din exportul de produse agroalimentare prelucrate, ne vom permite să construim spitale, școli, autostrăzi, căi ferate moderne, aeroporturi și multe altele.

Vă rog să analizați și să vedeți că cea mai dezvoltată țară a lumii, SUA, și-a dezvoltat agricultura, apoi zootehnia, industria alimentară, cu ajutorul alimentelor au cucerit lumea petrolului, a minereurilor și a altor materii prime, care le-a permis dezvoltarea ulterioară a industriilor. Azi, cei mai apreciați oameni sunt fermierii, crescătorii de animale.

Parlamentarii trebuie să se preocupe ca pământul nostru să producă mai mult, să creștem mai multe animale, să prelucrăm în țară produsele agricole și animaliere. Să exportăm produse de panificație și nu grâu, ulei și nu semințe de floarea soarelui și rapiță, preparate din carne și lapte.

Nu vedem că vecinii noștri, țările dezvoltate ale Europei nu-și vând pământul, ci cumpără.

Se spune că jumătate din terenul arabil al țării este vândut străinilor, fapt pe care nu-l pot crede. Este necesar să se facă o inventariere a proprietăților de drept cu forme legale.

Politicienii să se preocupe să răscumpere pământul vândut la străini. Este supărătoare, descurajantă, chiar alarmantă afirmația ministrului agriculturii, că ajutoarele, subvențiile, ce se vor acorda în acest an agricultorilor, vor fi mai mici decât cele din 2020.

În loc să căutăm ca subvențiile de la UE și cele naționale să se ridice la cuantumul celor acordate țărilor dezvoltate din UE.

Domnule ministru!, nu vă cerem să aduceți bani de acasă, cum v-ați pronunțat, ci vă cerem să vă luptați pentru a obține un minim de fonduri pentru agricultură.

Nu trebuie să uităm că fiecare om al acestei planete trebuie să mănânce de 3 ori pe zi. În prezent și în viitorul apropiat, mâncarea se obține din și prin pământ. Trebuie să avem grijă cu sfințenie de acest bun, să-l îmbunătățim și să-l păstrăm ca un tezaur național.

Este momentul ca toate forțele politice și societatea civică să întocmească planuri complexe de dezvoltare a agriculturii sub toate aspectele: financiare, tehnologice, sociale, economice, inclusiv cele de sprijin financiar, pe termen scurt, mediu și lung.

După o dezbatere responsabilă cu factorii care trebuie, să le aplice și să nu se schimbe odată cu schimbarea puterii politice.

Nu uitați că agricultura este șansa națiunii române, baza ei este pământul, care nu se vinde la străini.

Să stimulăm cumpărarea pământului de către tineretul român, care să-l lucreze cu tehnologii moderne, aducând beneficii pentru ei și pentru România.

Lasă un comentariu