TREI DIN TREI, PENTRU BASCHETBALIȘTII DE LA CSU TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 9-11 aprilie, Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a găzduit un turneu din Liga I de baschet masculin. Vineri, 9 aprilie, în primul joc, formația locală CSU Târgu-Mureș a învins cu 100-56 gruparea ACS Baschet Liliecii București. Sâmbătă, 10 aprilie, s-au disputat două meciuri: CSU 2 Sibiu - ACS Baschet Liliecii București 90-64 și CSU Târgu-Mureș - Universitatea Cluj 112-80. Ultimele confruntări ale turneului au avut loc duminică, 11 aprilie: Universitatea Cluj - ACS Baschet Liliecii București 99-65 și CSU Târgu-Mureș - CSU 2 Sibiu 102-69. Pe locul întâi în clasamentul Ligii I se află CS Rapid București cu 16 puncte, urmată de CSU Târgu-Mureș cu 14 puncte și CS Agronomia București cu 13 puncte. La capătul acestui sezon, elevii antrenați de George Trif nu au drept de promovare în Liga Națională.

 

FCSB PLEACĂ DIN POLE-POSITION

Meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj, scor 0-0, a fost ultimul duel din partea de sus a clasamentului, înainte de startul play-off-ului. După partida din Bănie am aflat clasamentul final pentru zona de play-off, la finalul sezonului regular. FCSB va intra în play-off de pe prima poziție. Pe baza grilei Berger vă prezentăm programul complet al play-off-ului din Liga 1. Cum arată clasamentul din play-off după înjumătățirea punctelor: FCSB 33 pct* (beneficiază de înjumătățire), CFR Cluj 32 pct., Universitatea Craiova 29 pct., Sepsi OSK 23 pct* (beneficiază de înjumătățire), Academica Clinceni 22 pct., FC Botoșani 21 pct. În play-off, primul criteriu de departajare în caz de egalitate îl reprezintă rotunjirea punctelor. Apoi urmează rezultatele directe din play-off și ulterior golaverajul. Locul 1 din play-off participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locurile 2, 3 și 4 (în funcție de câșțigătoarea Cupei) Europa Conference League, din sezonul următor. Locul 3 (sau 4 în funcție de câștigătoarea Cupei) din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Etapa 1 (17/18 aprilie) play-off: FCSB - FC Botoșani, CFR Cluj - Academica Clinceni, Universitatea Craiova- Sepsi OSK.

 

CAMPIOANA ROMÂNIEI MERGE ÎN TURUL 1 PRELIMINAR AL LIGII CAMPIONILOR

Conform UEFA, meciurile din preliminarii nu se vor mai disputa în manșă unică, din sezonul 2021-2022 urmând să se revină la confruntări tur-retur. Echipa care se va impune în campionatul Ligii 1 la finele actualului sezon va lua startul în primul tur preliminar (Q1) al Ligii Campionilor, programat la 6/7 și, respectiv, 13/14 iulie 2021. Asta, după ce se va fi jucat turul preliminar, sub forma unui mini-turneu, pe 22 iunie (semifinalele) și 25 iunie 2021 (finala), unde vor participa campioanele statelor Kosovo, Insulele Feroe, Andorra și San Marino. Învingătoarele merg mai departe în turul 2 preliminar, în timp ce învinsele vor trece în turul 2 preliminar al Europa League și așa mai departe. Următoarele tururi preliminare ale Champions League se vor juca la următoarele date: turul 2 preliminar la 20/21 respectiv 27/28 iulie 2021, turul 3 preliminar la 3/4 și 10 august 2021, play-off-ul la 17/18 și 24/25 august 2021. La ediția 2021-2022 a Europa League (UEL) vor fi doar 32 de echipe, față de cele 48 care se înfruntă în momentul de față. În ciclul 2021-2024, vor fi alcătuite 8 grupe a câte 4 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, acasă și în deplasare, acestei faze urmându-i optimile de finală (câștigătoarele celor opt grupe se vor califica direct), sferturile de finală, semifinalele și finala. Înaintea optimilor se va disputa o rundă adițională, numită play-off. Vor fi opt confruntări, în fiecare dintre ele urmând să joace câte o echipă clasată pe locul 2 în grupele Europa League și una de pe locul 3 din grupele Ligii Campionilor. Formațiile care vor triumfa în aceste duble vor accede, la rându-le, în optimile Europa League. În faza grupelor Europa League, ediția 2021-2022, se vor califica direct 11 echipe (câștigătoarea Cupei și locul 5 din campionat ale țărilor de pe locurile 1-4 în clasamentul coeficienților UEFA - adică Spania, Anglia, Germania și Italia + câștigătoarea Cupei și locul 4 din campionat ale țării de pe locul 5 - Franța + câștigătoarea Cupei țării de pe poziția a 6-a - Portugalia). Celelalte 20 de echipe vor veni din calificări. Este o întrecere care va viza direct România doar în cazul în care campioana din Liga 1 nu va reuși să ajungă în grupele Champions League.

 

ROMÂNCELE AU RATAT DRAMATIC CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE LIGII CAMPIONILOR

După ce a câștigat în tur la 5 goluri diferență, CSM București a pierdut în returul cu CSKA Moscova tot la 5 goluri și a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin. Au contat însă golurile mai multe marcate în deplasare. CSKA Moscova - CSM București s-a terminat 24-19, după ce în tur “tigroaicele” s-au impus cu 32-27. Gheorghe Tadici a încercat să explice dezastrul din Rusia. “N-a fost o fază clară la final, nu știu dacă ar fi trebuit 7 metri pentru CSM. Cred că și în tur s-a pierdut calificarea, CSM putea să bată la șase goluri diferență, la ultima fază. În handbal, o victorie la cinci goluri în dublă manșă e un scor periculos. Calificarea s-a pierdut de fapt în cele 20 de minute din repriza secundă. A fost ceva de necrezut ce s-a întâmplat, acolo s-a pierdut jocul! Măcar 50% dintre ratări dacă nu erau, altfel discutam acum”, a spus Gheorghe Tadici.

 

VICTORII IMPORTANTE PENTRU MEDICINISTE, LA PITEȘTI

Echipa feminină de volei CSU Medicina Târgu-Mureș s-a impus în primul turneu din play-out-ul Diviziei A-1 de volei feminin, competiție care s-a desfășurat la Pitești, între 9-11 aprilie. Dacă vineri, în primul meci, medicinistele au cedat cu 2-3 în fața echipei FC Argeș, elevele antrenorului Predrag Zucoviæ s-au impus cu 3-1, sâmbătă, în fața celor de la CS “U” NTT Data Cluj, iar duminică, în ultimul joc, au câștigat cu același scor, 3-1, întâlnirea cu CSU Belor Galați. Cel de-al doilea turneu este programat la Galați. În clasamentul locurilor 9-12 conduce CSU Belor Galați (cu 33 de puncte), urmată de FC Argeș (cu 19 puncte), CSU Medicina Târgu-Mureș (cu 16 puncte) și CS “U” NTT Data Cluj (cu 6 puncte). Lupta pentru poziția care asigură salvarea de la retrogradare se va da între FC Argeș și CSU Medicina, deoarece clujenele nu mai au nicio șansă de a rămâne în primul eșalon, iar gălățenele sunt la mare distanță, în față.

 

LADISLAU BÖLÖNI, ÎNVINS ÎN DERBY-UL CU OLYMPIACOS!

Ladislau Bölöni are din nou probleme la Panathinaikos - echipa sa a pierdut derby-ul cu Olympiakos, scor 3-1 pentru echipa din Pireu. A fost victoria care a asigurat matematic titlul cu numărul 46 pentru Olympiacos. Bölöni a dat dovadă de fairplay și i-a felicitat pe rivali pentru cucerirea titlului de campioană. “Trebuia să jucăm mai bine ca să avem pretenții la un rezultat bun. Am făcut greșeli, dar nu vreau să fac analize ample la cald. Olympiacos este acum campioană și vreau să-i felicit pentru succes”, au fost cuvintele antrenorului român. Panthinaikos este doar pe locul 5 în playoff-ul campionatului elen, iar șefii grupării au dat de înțeles că Bölöni va fi demis dacă echipa nu va juca în cupele europene. În acest moment, Panathinaikos este pe ultimul loc care asigură prezența în preliminariile Europa League.             

 

 

Lasă un comentariu