ZODIILE ȘI TIPUL DE INTELIGENȚĂ

Distribuie pe:

Indiferent de zodia în care ne-am născut, cu toții suntem inteligenți, însă astrologica.ro ne asigură că astrele îl susțin pe fiecare dintre noi să exceleze într-un anumit tip de inteligență, astfel:

Berbec - Berbecul are o inteligență intuitivă. Poate vedea posibilitățile oricărei situații și nu se teme să aibă încredere în instinctul lui și să își asume riscuri.

Ei au o inteligență activă, efervescentă, sunt puși mereu pe inventarea a noi sisteme de gândire și acțiune, le place să experimenteze noul din plin, iubesc pasiunea și aventura, nu stau prea mult pe gânduri atunci când au de luat decizii, au o intuiție ascuțită, capacitatea de a se orienta rapid în orice situație și gândesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reușește să țină pasul cu ei.

Taur - Taurul are o inteligență corporală-kinestezică. Acesta este capabil să își coordoneze mintea cu corpul. Una dintre modalitățile prin care învață este parcurgerea unei acțiuni și dezvoltarea memoriei musculare.

Ei sunt ancorați în șabloane rigide de gândire, nu cred nimic până nu văd cu proprii ochi, au o inteligență practică, orientată spre analiză, observare și asimilare a informațiilor, au o inteligență creatoare ieșită din comun și un simț estetic deosebit.

Gemeni - În ceea ce îi privește pe Gemeni, totul este despre comunicare. Așadar, nu este de mirare faptul că au o inteligență lingvistică și sunt întotdeauna capabili să găsească exact cuvântul potrivit pentru a se exprima așa cum trebuie.

Ei au o inteligență vie și curioasă, sunt superficiali, curioși să afle și să învețe câte o fâșie din fiecare domeniu cu care iau contact, încât evident că nu le mai rămâne timp să-și aprofundeze domeniul respectiv, au o inteligență vie pe care nu ezită să o etaleze ori de câte ori au ocazia, gândesc cu repeziciune, sar de la un subiect la altul cât ai clipi și sunt interesați de tot ce îi înconjoară.

Rac - Racul are o inteligență intrapersonală. Se înțelege pe el însuși, știe extrem de bine ce simte și ce vrea.

Ei se ghidează după inteligența emoțională, memoria, imaginația și intuiția îi sunt darurile de preț și reperele după care se conduc în viață, pot deveni, din cauza emoțiilor intense, precum și din cauza rănilor din trecut, extrem de subiectivi, se axează pe latura spirituală, pot descoperi, cu ajutorul emoțiilor, din ce în ce mai multe daruri de preț, care îi ajută să realizeze lucruri mărețe, iar imaginația lor este neîntrecută și îi ajută în domenii artistice.

Leu - Leul are o inteligență creativă. E capabil să evalueze și să se adapteze oricărei situații sau persoane.

Ei operează cu o inteligență coordonată de voință, își construiesc realitatea după cum le place și după cum vor ei să o vadă, au o minte focusată pe scopuri mărețe și sunt dovada cea mai clară că, atunci când îți dorești ceva, chiar se întâmplă, gândirea acestora este cuprinzătoare, dar știu să selecteze doar ceea ce îi ajută să fie creativi, strălucitori și leaderi.

Fecioară - Fecioara are o inteligență logică. Ea poate rezolva orice, vine cu o ipoteză și dovedește că e corectă.

Acești nativi au o inteligență analitică, operează cel mai mult cu logica și pragmatismul, gândesc în detaliu și iau mereu în calcul toate efectele posibile ale acțiunilor lor, fac scenarii fataliste, la care se gândesc constant și în care, în final, ajung să creadă, sunt destul de anxioși, se îngrijorează din nimicuri, memoria Fecioarei fiind absolut uimitoare și reținând chiar și cele mai mici detalii.

Balanță - Balanța are o inteligență muzicală. E foarte receptivă la sunete, ton și ritm și înțelege limbajul muzicii.

Ele au o inteligență comparativă și diplomată, nu pot trăi singure, au nevoie de alții pentru a învăța și mai ales pentru a face comparații, au o gândire orientată spre diplomație și armonie, găsind mereu cele mai blânde și diplomate soluții la orice problemă, sunt extrem de creative, au o gândire detașată de emoții, nu rețin numele unor teorii, dar pot reține foarte ușor conceptul de bază, dacă le interesează.

Scorpion - Se știe că Scorpionul are o inteligență perceptivă. E foarte greu de păcălit, poate vedea prin oameni, indiferent de ceea ce fac sau spun aceștia.

Nativii au o inteligență profundă și misterioasă, dispun de o profunzime și o subtilitate a gândirii pe care celalalte zodii nu le pot înțelege, inteligența lor este orientată spre idei care distrug și reconstruiesc în același timp, gândirea lor este plină de înțelesuri subtile și simboluri, au o memorie foarte bună, mai ales pentru lucrurile care au o însemnătate specială pentru ei.

Săgetător - Săgetătorul are o inteligență existențială. Îi place să abordeze marile întrebări existențiale: de ce trăim și de ce murim?

Ei au o gândire fără limite, asimilează în gândirea lor orice concept, idee, crez care îi inspiră, sunt mereu însetați să se documenteze, să evolueze, să se emancipeze și au o generozitate uimitoare, împărtășind mereu celorlalți din cunoașterea lor.

Capricorn - Capricornul are o inteligență practică. Este un mare rezolvator de probleme. Acesta poate descoperi soluția la orice.

Ei au o gândire calculată, știu să își folosească inteligența milimetric, în scopul de a extrage avantaje din asta, pentru ei nimic din ce fac, spun sau gândesc nu trebuie să fie inutil, ci trebuie să servească unui scop, au o gândire rece, calculată, precisă până în cel mai mic detaliu, își folosesc gândirea și inteligența în cea mai mare parte pentru obținerea succesului și a unei imagini sociale respectabile, dar la capitolul imaginație nu stau prea grozav, deoarece pentru ei lucrurile există în alb și negru.

Vărsător - Vărsătorul are o inteligență vizual-spațială foarte puternică. El poate genera, roti și transforma mintal imagini vizuale.

Ei au o inteligență inovatoare și originală, mintea lor procesează ideile cu o rapiditate și o spontaneitate incredibile, au flashuri de genii și mai au imaginație, creativitate și intuiție dezarmante.

Pești - Peștii au o inteligență naturalistă. Sunt înzestrați cu o înțelegere puternică a tuturos viețuitoarelor și au abilitatea de a citi natura.

Ei au o inteligență intuitivă, pur și simplu simt ce trebuie să facă și simt drumul pe care trebuie să îl urmeze, au o imaginație foarte bogată și o memorie care absoarbe informațiile ca un burete, gândesc dincolo de limite, crezuri, legi, emoții, rațiune, voință, ambiții, ei operând în principal cu iubirea. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu