DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MUREȘ

Distribuie pe:

Call center anticorupție 0800.806.806

FOST POLIȚIST, CONDAMNAT DEFINITIV PENTRU INFRACȚIUNI ASIMILATE FAPTELOR DE CORUPȚIE

Curtea de Apel Târgu-Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat, la data comiterii faptelor comisar șef de poliție în cadrul I.P.J. Mureș, șef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Mureș și a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei și cu un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și uz de fals. Prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g Cod Penal, pe o durată de 5 ani.

Hotărârea instanței este definitivă.

În fapt, la data de 6.05.2016, o persoană a formulat un denunț la sediul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, din care reieșea faptul că șeful biroului menționat, cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării legislației silvice, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Denunțul a fost înaintat unității de parchet competente, respectiv Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 04.05.2016, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoțire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos. În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2.596 lei aparținând inculpatului, sumă consemnată la o unitate bancară pe numele acestuia.

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș au colaborat cu polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

 

Lasă un comentariu