EXISTĂ O NEVOIE REALĂ DE A SPRIJINI TURISMUL INTERN!

Distribuie pe:

“Sprijinirea turismului, care a fost într-o situație extrem de dificilă din cauza situației epidemice, este una dintre prioritățile pentru următorii ani”, a declarat Kovács Mihály Levente, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, la predarea oficială a standului de informații turistice din Praid.

În discursul său, Kovács Mihály Levente a subliniat că datorită particularităților culturale, gastronomice, geografice, patrimoniului construit și tradițiilor populare, regiunea noastră este un loc special al Europei. Una dintre principalele sarcini ale Consiliului Județean Mureș este de a sprijini, dezvolta și promova acest sector pentru a contribui la rentabilitatea sa și la întărirea economică a regiunii, ajutându-i astfel pe tineri să rămână acasă, a explicat vicepre-ședintele Consiliului Județean Mureș.

Spațiul expozițional, realizat de Visit Mureș și Visit Harghita, oferă informații despre atracțiile turistice din Ținutul Secuiesc în 3 limbi (maghiară, română, engleză), cu ajutorul imaginilor și hărților turistice cu legende. Evenimentul de astăzi este rezultatul cooperării de succes dintre cele două județe, Mureș și Harghita. Scopul colaborării este de a contribui la dezvoltarea regiunii, ajutându-se și promovându-și reciproc destinațiile turistice.

În ceea ce privește numărul turiștilor, județul Mureș ocupă locul cinci la nivel național: după județele Constanța, Prahova, Brașov și București. “Scopul nostru este de a crește timpul petrecut de turiști aici, deoarece în prezent aceștia petrec 3-3,5 nopți la Sovata și Praid, iar noi dorim să creștem acest lucru la 5-6 nopți prin cooperare”, a explicat Mihály Levente Kovács.

Lasă un comentariu