LUPTĂTORII DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, MEDALIAȚI LA CUPA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Recent, localitatea Putna, județul Suceava, a găzduit Cupa României pentru juniori. Sportivii secției de lupte a Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș au cucerit 7 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 2 de bronz. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, adjudecându-și trofeele puse în joc, Gombos Erik (categoria 57 kg), Csiki Ervin (65 kg), Biro Krisztian (74 kg) și Lifschitz Andreea (57 Kg). Medalia de argint a fost câștigată de Nyulas Elod (70 kg), iar cele de bronz au fost obținute de Alex Matea (65 kg) și Georgiana Lircă (55 kg). În urma acestor rezultate, CSS Târgu-Mureș a ocupat prima poziție în clasamentul cluburilor, la lupte libere. Sportivii sunt pregătiți de Fazakas Csaba, Dragoș Vlad și Gyarmati Ferenc.

 

SE NAȘTE O NOUĂ FORȚĂ ÎN HANDBALUL ROMÂNESC!

Celebrul tehnician danez, Morten Soubak (57 de ani), campion mondial cu naționala feminină a Braziliei, în 2013, o va antrena, din vară, pe HC Dunărea Brăila, sfert-finalistă a acestei ediții din EHF European League. Dunărea Brăila a ratat prezența în semifinalele EHF European League, în urma dublei înfrângeri din sfertul de finală 100% românesc, cu Minaur Baia Mare, însă a dat lovitura pe piața transferurilor. Din vară, echipa dunăreană va fi pregătită de Morten Soubak, care îl va înlocui pe croatul Neven Hrupac, care și-a dat acordul să o antreneze pe Podravka Koprivnica. Danezul a semnat pe două sezoane. Morten Soubak a fost desemnat de către Federația Internațională de Handbal, în anii 2012, 2013 și 2015, al doilea cel mai bun antrenor din lume, iar în 2014 a primit, din partea Comitetului Olimpic din Brazilia, distincția de cel mai bun antrenor. “În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila, participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume și luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brăilei. Ne dorim rezultate, și am încredere că vom obține”, a declarat antrenorul Morten Soubak, potrivit paginii oficiale de Facebook a Dunării Brăila. Morten Soubak, care a mai câștigat și medalia de aur cu echipa Braziliei, la Jocurile Panamericane din 2011, pregătea, din 2017, echipa angoleză Primeiro de Agosto, cu care a câștigat, între altele, Liga Campionilor Africii, Cupa Cupelor Africii, Supercupa Africii, IHF Women's Super Globe, antrenând, în paralel, și echipa națională a Angolei. Morten Soubak a câștigat Trofeul Carpați, în 2019, cu echipa Angolei, competiția având loc chiar la Brăila. “Ne bucurăm că am reușit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume și vine la Brăila cu gânduri mărețe, atât în campionat, cât și în cupele europene. Ne dorim ca din sezonul următor să ducem Brăila mai sus în clasament și să ne depășim din nou obiectivele”, a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.

 

ROMÂNIA MERGE CU ȘASE SPORTIVI LA BASEL

Larisa Iordache face parte din lotul format din șase sportivi, trei la feminin și trei la masculin, pe care România îl trimite la Campionatele Europene de Gimnastică de la Basel, care vor avea loc între 21-25 aprilie. Țara noastră va fi reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Mara Ceplinschi, iar la masculin de Marian Drăgulescu, Andrei Mureșan și Emilian Neagu. Fetele vor concura în calificări, pe 21 aprilie, iar băieții pe 22 aprilie. La această competiție, România speră să mai aibă doi sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnaștii vor fi însoțiți, în Elveția, de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică. Țara noastră are, până acum, doi gimnaști calificați la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu și Maria Holbură. Maria nu va face deplasarea în Elveția și va rămâne să se pregătească, la București, cu celelalte două fete din lotul de senioare, Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu, alături de Liliana Cosma, antrenoarea lotului.

 

TRICOLORII AU FĂCUT SCOR CU MACEDONIA DE NORD, 9-1, DAR REZULTATUL DIN BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA A FĂCUT SĂ NU SE CALIFICE LA EURO

Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timișoara a găzduit, miercuri, 14 aprilie, confruntarea dintre naționalele României și Macedoniei de Nord, meci contând pentru ultima etapă a preliminariilor pentru UEFA Futsal EURO 2022. Aflată pe locul trei în Grupa a 4-a, prima noastră reprezentativă era obligată să învingă și, în același timp, să spere într-un succes al liderului Bosnia și Herțegovina, pe teren propriu, la Zenica, în fața Serbiei, pentru a încheia pe poziția secundă. Elevii lui Robert Lupu și-au făcut datoria și nu le-au dat nicio șansă adversarilor, impunându-se cu scorul de 9-1. Din păcate, de la Zenica, veștile nu erau bune. După ce Bosnia și Herțegovina a condus cu 1-0, în doar două minute, sârbii au punctat de trei ori și au câștigat cu 3-1. O victorie frumoasă pentru România, dar un succes care nu ne califică la Campionatul European din 2022. Clasament:

1. Bosnia și Herțegovina 15p;

2. Serbia 9p;

3. România 6p;

4. Macedonia de Nord 2p.

 

DUELURI DE GALĂ ÎN SEMIFINALELE UEFA CHAMPIONS LEAGUE!

Meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor s-au încheiat, miercuri seară, iar Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City și Real Madrid sunt echipele care au obținut calificarea în penultimul act. Rezultatele din returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor: Chelsea - Porto 0-1 (2-1, la general), PSG - Bayern 0-1 (3-3, la general), Dortmund - Manchester City 1-2 (2-4, la general), Liverpool - Real Madrid 0-0 (1-3, la general). Meciurile din semifinalele Ligii Campionilor: Paris Saint-Germain - Manchester City, și Real Madrid - Chelsea. Partidele din semifinalele Champions League se vor desfășura în dublă manșă, pe 27/28 aprilie, respectiv 4/5 mai. Învingătoarele se vor întâlni în finala de la Istanbul, programată pe 29 mai, pe Ataturk Olympic Stadium. În semifinale se află două formații care au mai triumfat în Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor - Chelsea (o dată) și Real Madrid (de 13 ori), și alte două echipe care pot bifa o premieră în acest sezon. PSG a obținut cel mai bun rezultat în sezonul trecut, când a ajuns până în finală, în timp ce Manchester City nu a trecut niciodată mai departe de semifinale.

 

ASTRA ȘI UNIVERSITATEA CRAIOVA S-AU IMPUS ÎN PRIMA MANȘĂ DIN SEMIFINALELE CUPEI ROMÂNIEI

Craiova n-a avut nicio emoție în fața formației din Liga 2, s-a impus cu 3-0, iar la Giurgiu gazdele au câștigat la limită cu Dinamo, 1-0. Urmează, peste o lună, returul! Manșa a doua se va desfășura în intervalul 11-13 mai, iar finala este planificată la data de 22 mai, într-o locație, deocamdată, necunoscută.

 

 

Lasă un comentariu