SÂMBĂTĂ, 17 APRILIE 2021, A AVUT LOC, LA TÂRGU-MUREȘ, ACȚIUNEA DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRONICE ȘI ELECTROCASNICE - ZI DE LUCRU PENTRU ANGAJAȚII PRIMĂRIEI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

O parte a angajaților Primăriei Târgu-Mureș n-au avut parte de ziua liberă de sâmbătă, 17 aprilie a.c. Ei au participat la o serie de acțiuni cu caracter economico-social și ne dorim să consemnăm aceste aspecte.

ACȚIUNEA DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRONICE ȘI ELECTROCASNICE

Conform programului stabilit de Primăria Târgu-Mureș, în anul acesta a început programul, sau, dacă doriți, planul calendaristic anual pentru colectarea deșeurilor electronice și electrocasnice în municipiul Târgu-Mureș. Este vorba despre televizoare, calculatoare, frigidere, aragazuri, mașini de spălat, aspiratoare, fiare de călcat, corpuri de iluminat, becuri economice, neoane, becuri și tuburi cu LED, baterii și acumulatori. Acțiunea de sâmbătă s-a desfășurat în mai multe locuri din oraș, iar noi am fost prezenți la punctul de colectare de la blocul “Furnica”.

PROTAGONIȘTII ACȚIUNII

Este important pentru cetățeni să cunoască cine sunt protagoniștii acțiunii de colectare și recuperare a deșeurilor electronice și electrocasnice. Este vorba despre Ro Ecologic Recycling, Recolamp și Primăria Municipiului Târgu-Mureș. Acțiunea din finalul săptămânii trecute s-a desfășurat în mai multe locuri de colectare din oraș. Este important de știut faptul că în ziua de 24 aprilie a.c., în ziua de sâmbătă, locurile de colectare ale acestor deșeuri vor fi în: parcarea de pe strada Ștefan cel Mare; parcarea de la Casa Tineretului (Mihai Eminescu); strada Păcii, colț cu strada Coșbuc; strada Făget, colț cu strada Secuilor Martiri; strada Rovinari, locul de joacă pentru copii. Următoarea acțiune de această anvergură se va derula în toamna anului în curs. Persoanele în vârstă, în cazul obiectelor mai grele de 50 kilograme, pot da telefon la numărul 0748/19.67.67, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

REACȚII FAȚĂ DE ACȚIUNE

Cu totul involuntar, în drum spre locul de întâlnire cu oficialitățile locale, fiind în urma a două persoane, aflate în fața mea, aud discuția lor. Se refereau la această acțiune de colectare a deșeurilor electronice și electrocasnice. Se plângeau că nu știau despre această acțiune. Pe de altă parte, comentau faptul că, în cazul în care nu se stabilește un ritm clar, stabilit, pentru colectarea acestor deșeuri, lumea își va arunca deșeurile electronice și electrocasnice în containerele de gunoi. Poate că este un motiv în plus, un argument, pentru a asigura o ritmicitate în recuperarea acestor deșeuri. În fapt, este vorba doar de venire la normalitate, în colectarea selectivă a deșeurilor.

DECLARAȚII DE PRESĂ

SOOS ZOLTAN, primarul municipiului Târgu-Mureș: “Suntem în a patra săptămână de colectare a deșeurilor electronice. Mulțumim domnului Sorin Boroș, care este reprezentantul firmei Recolamp SRL, pentru că s-a făcut aceată colaborare, și domnului Pasztor Csaba, care este unul dintre inițiatorii principali ai acestui proiect care vizează adunarea deșeurilor electronice din Târgu-Mureș. Din anul 2015, nu a mai fost în orașul nostru o acțiune similară. Circa 30 de tone de deșeuri au fost adunate până acum. Mulțumim pentru colaborarea firmei, mulțumim pentru ajutorul acordat. Este una dintre cele mai mari acțiuni care a fost organizată și o vom repeta în toamnă”.

SORIN BOROȘ: “În primul rând, aș dori să transmit mulțumiri locuitorilor orașului Târgu-Mureș pentru implicarea și aplicarea responsabilă în colectarea deșeurilor electrice și electronice. Este foarte important ca deșeurile să nu fie abandonate, pentru că riscăm să vedem abandonate, pe malul Mureșului, piese care nu mai au valoare. Organizăm O acțiune similară pentru a patra sâmbătă. Am avut 30 de puncte de colectare disponibile, cât mai apropiate de cetățenii Târgu-Mureșului. Mulțumim încă o dată autorităților pentru că s-au implicat și așteptăm campania din toamnă, în care sperăm să colectăm mult mai multE astfel de deșeuri.

ALEXANDRU GYORGY, viceprimar: “Mulțumesc locuitorilor orașului Târgu-Mureș pentru implicarea și aplicarea responsabilă în colectarea deșeurilor electrice și electronice. Este foarte important ca deșeurile să nu fie abandonate, fiindcă riscăm să le vedem pe marginea străzii sau pe malul Mureșului. Ele, care nu au valoare, pot fi colectate. Avem 30 de puncte de colectare disponibile, pentru cetățenii târgumureșeni. Așteptăm campania din toamnă unde sperăm să colectăm mult mai mult din astfel de deșeuri”.

PASZTOR CSABA: “Mulțumesc locuitorilor orașului Târgu-Mureș pentru implicare. Este foarte importantă activarea responsabilă în colectarea deșeurilor electrice și electronice. Este foarte important ca deșeurile să nu fie abandonate, depozitate la marginea pădurii sau la malul Mureșului. Mulțumim autorităților pentru că s-au implicat în acțiune.”

PE MALUL RÂULUI MUREȘ

Pe malulul râului Mureș, Primăria Târgu-Mureș, în colaborare cu Radio Târgu- Mureș, a organizat o campanie de curățare a malurilor râului. Este jenant acest fapt, dar necesar. Avem oameni în urbe care nu au nicio fărâmă de educație civică, iar asta ne costă, într- un fel, pe toți ceilalți, fiindcă aruncă gunoaie pe unde vor ei, iar asta afectează grav imaginea orașului. O echipă de voluntari și-a dedicat o parte din timpul liber pentru a da un aspect decent orașului. O provocare. Doriți ca municipiul Târgu-Mureș să devină unul de interes turistic? Ei, bine, educați-vă, în primul rând. Nu mai aruncați gunoaiele prin toate locurile, să aveți un comportament decent față de oricine, respectacți oamenii, animalele și natura înconjurătoare.

 

Lasă un comentariu