SĂ FIM RESPONSABILI! STERILIZAREA PISICII... O DECIZIE ÎNȚELEAPTĂ

Distribuie pe:

Numărul pisicilor fără stăpân, care hoinăresc flămânde și, de cele mai multe ori bolnave, pe străzi, este în continuă creștere. În acest context, sterilizarea este o opțiune demnă de luat în calcul de către proprietarii de pisici. Oricât de mult s-ar strădui, e greu de crezut că vor găsi an de an doritori pentru cei 5-10 puiuți pe care pisica lor îi aduce pe lume.

Sterilizarea este operația de îndepărtare a organelor de reproducere sexuală.

Procedura este relativ simplă, nu implică riscuri majore, iar recuperarea este foarte rapidă.

Sterilizarea se face sub anestezie generală, pisica nu va simți niciun fel de durere. Majoritatea specialiștilor recomandă ca sterilizarea să se facă în jurul vârstei de 6-8 luni.

Beneficiile sterilizării: la femele, previne apariția tumorilor mamare, a infecțiilor uterine, iar la masculi apariția cancerului testicular și a unor probleme ale prostatei; femelele nu mai intră în călduri, se previn astfel împerecherile nedorite, lactația falsă, mieunatul excesiv, disconfortul hormonal; previne transmiterea unor boli grave, precum leucemia felină și imunodeficiența felină (SIDA pisicilor); motanii nu vor mai fi implicați în tot felul de lupte pentru supremație, vor deveni mai puțin agresivi, vor hoinări mai puțin, marcarea teritoriului se va reduce simțitor și va dispărea mirosul pregnant al urinei; previne abandonul puiuților.

Cântăriți opțiunile și luați cea mai bună decizie!

Lasă un comentariu