UEFA PREGĂTEȘTE NOI MODIFICĂRI ÎN LIGA CAMPIONILOR

Distribuie pe:

UEFA se pregătește să facă noi modificări în Liga Campionilor, după ce a stabilit deja cum va arăta formatul competiției, începând cu anul 2024. New York Times scrie că forul condus de Aleksander Ceferin intenționează să propună în viitorul apropiat o reformă în privința fazelor finale din Liga Campionilor, mai precis la meciurile din semifinale și finală. Concret, partidele din semifinale și finală, toate în manșă unică, ar urma să se desfășoare într-un singur oraș, pe parcursul unei săptămâni, intitulate „Champions Week " (n.r. - Săptămâna Campionilor). Un model asemănător a existat în Liga Campionilor și în sezonul trecut, însă a fost unul forțat de pandemia de coronavirus. Atunci, toate meciurile din sferturi, semifinale și finală s-au disputat la Lisabona, iar formatul a fost considerat unul de succes, în ciuda faptului că nu au putut participa spectatori. RB Leipzig, Atletico Madrid, Atalanta, PSG, Manchester City, Lyon, Barcelona și Bayern München sunt echipele care au participat în Final 8-ul Champions League din sezonul trecut, de la Lisabona. Bayern München a câștigat finala de pe Estadio Da Luz, după 1-0 contra lui PSG. Americanii compară acest format cu cel din Super Bowl, mai ales că, pe lângă meciurile obișnuite, ar urma să aibă loc în orașul gazdă și alte evenimente de interes major, precum concerte, meciuri între legende și finala competiției de la juniori. „Sponsorii vor adora acest format. Modelul Super Bowl funcționează la fel, nefiind vorba doar de un meci, ci de întreaga săptămână. Astfel, perioada de mediatizare a evenimentului este mult mai lungă și îi oferă mai multă vizibilitate", spune Tim Crow, un consilier care a fost implicat în organizarea unor competiții majore, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială. Formatul Champions League aplicat forțat în vara anului trecut a fost și pe placul lui Aleksander Ceferin, care s-a arătat încântat de spectaculozitatea arătată de duelurile disputate într-o singură manșă: „Dacă e doar un meci, iar o echipă înscrie, cealaltă trebuie să marcheze cât mai rapid posibil. Într-un sistem tur-retur, ai timp suficient și poți câștiga meciul următor". Totuși, aceste modificări pot intra în vigoare abia din 2024, an în care va începe și noul format al competiției, cu 36 de echipe și fără grupe. În acest sezon, finala Champions League dintre Manchester City și Chelsea se va disputa la Porto, sâmbătă, 29 mai, de la ora 22.00.

FIFA A ANUNȚAT CLASAMENTUL MONDIAL

Nicio schimbare nu s-a produs în primele 90 de poziții ale clasamentul mondial al echipelor naționale de fotbal, dat publicității joi de FIFA, față de precedenta ierarhie, în care România era pe locul 43. În top 100 doar două mișcări s-au produs, Bahrainul (locul 98 acum) a făcut rocada cu Kârgâzstanul (99). Belgia ocupă în continuare primul loc al clasamentului, urmată de Franța și Brazilia. Anglia, pe care România o va înfrunta în data de 6 iunie, la Middlesbrough, într-un meci amical, se află pe locul al patrulea în ierarhie. Georgia, pe care tricolorii o vor înfrunta la Ploiești, în data de 2 iunie, se menține pe locul 91. Următoarea ierarhie va fi pu-blicată în data de 12 august, după Jocurile Olimpice.

GHINION TERIBIL PENTRU ROMANCE LA ROLAND GARROS

Cele cinci jucătoare din România prezente pe tabloul principal de la Roland Garros și-au aflat adversarele din primul tur. Iar sorții nu au fost deloc generoși - Irina Begu și Patricia Țig vor juca împotriva unor mari favorite pe zgura pariziană. Irina Begu (74 WTA) o va înfrunta pe Serena Williams, cea care are în palmares 23 de titluri de Grand Slam, dintre care 3 la Roland Garros, ultima oară în 2016. Patricia Țig (63 WTA) se va duela cu Naomi Osaka, cea care tocmai a anunțat că nu va vorbi cu presa la Paris. Japoneza este a doua jucătoare din lume, dar nu a trecut niciodată de turul 3 la Roland Garros. Proaspăta semifinalistă de la Strasbourg, Sorana Cîrstea (61 WTA), o va întâlni pe Johanna Konta, o jucătoare care nu excelează pe zgură. Mihaela Buzărnescu va juca cu Arantxa Rus (84 WTA), iar Ana Bogdan așteaptă să-și cunoască adversara după încheierea calificărilor. Irina Bara (locul 122 WTA) a întâlnit-o vineri pe Magdalena Frech (153 WTA), în ultima rundă a calificărilor. Simona Halep este marea absentă de la Paris, din cauza unei accidentări. Conform tragerii la sorți, ultimele două câștigătoare, Iga Swiatek și Ashleigh Barty nu se pot întâlni în finală deoarece se află pe aceeași parte a tabloului principal.

RONALDO ȘI-AR FI ANUNȚAT COLEGII CĂ VA PLECA DE LA JUVENTUS!

Starul portughez ar putea pleca de la Juventus, după ce fosta campioană din Serie A a avut un sezon modest. Ronaldo a ajuns la Torino în 2018, după ce italienii i-au plătit lui Real Madrid 107 milioane de euro în shimbul semnăturii sale. Lusitanul a fost adus pentru a câștiga Champions League, dar cea mai bună clasare a fost în sferturile competiției. Chiar dacă mai are un an de contract, Ronaldo și-ar fi anunțat colegi că va pleca de la Juventus, potrivit, Il Messaggero", care este citat de sport.es. În urmă cu câteva zile, lusitanul a postat un mesaj în care a prezentat realizările de la Juventus. „Anul acesta nu am putut câștiga titlul în Serie A. Îi felicit pe cei de la Inter care au meritat titlul. Totuși, trebuie să facem un inventar cu ce am câștigat în acest sezon cu Juventus, colectiv și individual. Supercupa Italiei, Cupa Italiei și titlul de golgheter m-au umplut de fericire. Știu cât de greu sunt de obținut în Italia. Cu aceste realizări, am atins obiectivele pe care mi le-am setat când am venit în Italia: să câștig titlul, Cupa și Supercupa Italiei și să fiu cel mai bun jucător din campionat, dar și golgheterul din Serie A. Asta într-un campionat plin de jucători extraordinari, de cluburi uriașe care au cultură fotbalistică. Am mai spus asta, eu nu alerg după recorduri, ele mă urmăresc pe mine. Pentru cei care nu înțeleg ce vreau să spun, e foarte simplu: fotbalul e un joc colectiv, dar realizările individuale sunt cele care ajută echipele să-și atingă obiectiele (…). Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat: campion în Anglia, Spania și Italia, câștigător al Cupei în Anglia, Spania și Italia, câștigător al Supercupei în Anglia, Spania și Italia, cel mai bun jucător în Anglia, Spania și Italia, cel mai bun marcator în Anglia, Spania și Italia. Peste 100 de goluri pentru un club din Anglia, Spania și Italia. Nimic nu se compară cu sentimentul să știu că mi-am pus amprenta în țările în care am jucat și că le-am adus bucurie fanilor cluburilor pe care le-am reprezentat. Pentru asta muncesc, asta mă emoționează și asta voi urmări până în ultima zi a carierei mele. Le mulțumesc tuturor care au luat parte în această călătorie. Rămânem împreună!", a scris Ronaldo, într-un mesaj postat pe profilul său de Facebook. Chiar dacă a ajuns la vârsta de 36 de ani, Ronaldo a avut cifre incredibile la Juventus. Starul lusinat a marcat de când a ajuns la Torino 101 goluri și a oferit 22 de pase decisive.

CE TRAGERE! NADAL, FEDERER ȘI DJOKOVIC, PE ACEEAȘI PARTE DE TABLOU LA ROLAND GARROS

Jucătorii care au dominat autoritar tenisul masculin în ultimii ani, sârbul Novak Djokovic (1 ATP), spaniolul Rafael Nadal (3 ATP) și elvețianul Roger Federer (8 ATP), se află pe aceeași parte de tablou a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, conform tragerii la sorți de joi, scrie Reuters. Astfel, Djokovic și Federer s-ar putea întâlni în sferturi dacă se vor califica până acolo, învingătorul având posibilitatea să-l întâlnească pe Nadal în semifinale în cazul în care spaniolul va accede în „careul de ași''. În primul tur, Djokovic, care este și principalul favorit, îl va avea ca adversar pe americanul Tennys Sandgren (66 ATP), Federer va juca împotriva unui adversar care va veni din calificări, iar Nadal, deținătorul trofeului, îl va avea ca oponent pe australianul Alexei Popyrin (62 ATP). Nr. 2 ATP, rusul Daniil Medvedev, îl va avea ca adversar pe Aleksandr Bublik (Kazahstan, 37 ATP), iar semifinaliștii din 2019, grecul Stefanos Tsitsipas și argentinianul Diego Schwartzman, îi vor avea ca adversari pe francezul Jeremy Chardy (58 ATP), respectiv pe taiwanezul Yen-Hsun Lu (679 ATP). Moldoveanul Radu Albot (88 ATP) va juca în primul tur cu argentinianul Federico Delbonis (52 ATP).

Lasă un comentariu