OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE PENTRU SPORTUL TÂRGUMUREȘEAN

Distribuie pe:

“Noul bazin olimpic va ajunge în administrarea Municipiului Târgu-Mureș. Astăzi, l-am avut oaspete la Târgu-Mureș pe dl. Eduárd Novák, ministru al Tineretului și Sportului, alături de care am vizitat mai multe locații importante, care ar putea constitui baza pentru dezvoltarea unui centru sportiv de nivel european în orașul nostru. Noul bazin, situat la fostul ștrand 1 Mai, va face obiectul acestei strategii. În acest sens, mai avem identificate numeroase locații în orașul nostru, dar acestea trebuie renovate și modernizate, la standarde. Scopul nostru este să-i readucem în Târgu-Mureș pe sportivii noștri de elită, dar trebuie să le oferim posibilități adecvate de antrenament. De asemenea, îmi doresc ca sportul să devină parte integrantă a procesului educațional. Sper ca anul viitor să putem lansa programul de înot destinat elevilor din orașul nostru.” (Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș)

La întâlnirea de la Târgu-Mureș cu ministrul Tineretului și Sportului, dl. Novák Eduárd, s-a discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale infrastructurii sportive și organizarea lecțiilor de înot la nivelul municipiului.

Ministrul a fost întâmpinat de primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc. Pe parcursul întâlnirii de lucru, au vizitat mai multe locații importante în legătură cu sportul, precum circuitul Motor Ring, complexul sportiv aflat în proprietatea Romgaz, respectiv noul complex de natație, unde s-a ținut conferința de presă.

Primarul din Târgu-Mureș a declarat că pentru dezvoltarea în mod uniform a infrastructurii sportive a orașului, se dorește achiziționarea terenului deținut de Romgaz, aflat în acest moment în paragină. A menționat, totodată, că s-au depus cereri la minister pentru transferul Sălii Polivalente în proprietatea orașului, astfel prin prestarea unor condiții mai bune, ar oferi în continuare oportunități de pregătire și organizare de competiții. S-a discutat cu ministrul și despre programul de educație de înot la Târgu-Mureș. Noul complex de natație este o oportunitate foarte bună pentru sportivii de performanță, dar pe lângă ei sunt multe alte persoane care doresc să înoate de plăcere, respectiv școlarii ar avea nevoie de cursuri de înot.

În legătură cu acest subiect, primarul târgumureșean a declarat că peste câteva zile, “balonul” de la Complexul Mureșul va fi repus în funcțiune, unde din toamnă va fi lansat programul de înot pentru școlari.

În timpul vizitei sale la Târgu-Mureș, ministrul Tineretului și Sportului, Novák Eduárd, a declarat la conferința de presă de la fața locului că există cadru financiar pentru finalizarea lucrărilor și predarea noii piscine. S-a declarat bucuros că a putut contribui și el la acest lucru și speră ca la o astfel de piscină să revină toți înotătorii tineri talentați, care până acum au fost nevoiți să-și caute alte orașe.

Primarul Târgu-Mureșului, Soós Zoltán, i-a mulțumit domnului ministru pentru implicare, deoarece au avut întâlniri de lucru de mai multe ori și întotdeauna a primit soluții și sprijin pentru rezolvarea problemelor locale.

Lasă un comentariu