CANOIȘTII MIHALACHI ȘI CHIRILĂ, MEDALIAȚI CU BRONZ LA CE DE LA POZNAN

Distribuie pe:

Sportivii Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au obținut, duminică, medalia de bronz la Campionatul European de la Poznan, în proba olimpică de canoe dublu 1000 metri. Elevii antrenorilor Florin Popescu și Petre Kondrat sunt calificați la Jocurile Olimpice în această probă. Medalia de aur le-a revenit germanilor Sebastian Brendel și Tim Hecker, iar pe treapta a doua a podiumului au urcat rușii Kirill Șamșurin și Ilia Pervuhin.

GIMNASTICĂ - MEDALIE DE AUR PENTRU ROMÂNIA!

Gimnasta Larisa Iordache a obținut, duminică, medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială Challenge, de la Cairo. În finala de la bârnă, Larisa Iordache a obținut cea mai mare notă, 13.366, cu care a obținut medalia de aur. Sâmbătă, Iordache a fost medaliată și cu bronz la paralele (13.166). Maria Holbură a fost doar rezervă în finale la bârnă și sol, după ce în calificări a fost notată cu 11.200, respectiv 11.750. La masculin, Marian Drăgulescu a suferit o contractură la spate și s-a retras înaintea calificărilor la sărituri. Larisa Iordache, Maria Holbură și Marian Drăgulescu sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar competiția de la Cairo este ultima lor verificare înaintea plecării în Japonia.          

A.S. ARMATA TÂRGU-MUREȘ, EGAL ÎN AMICAL CU “U” CLUJ-NAPOCA

A.S. Armata Târgu-Mureș și FC Universitatea Cluj-Napoca au remizat sâmbătă, scor 8-8 (5-2), într-o partidă amicală de fotbal old-boys, găzduită de baza FC Junior (actuala Academica Transilvania) din Sâncraiu de Mureș. Golurile au fost marcate de Tiberiu Petriș jr. (4), Vilmoș Stoica, Tibor Moldovan, Cristian Porav și Claudiu Șomfălean pentru gazde, respectiv, Radu Sabo (2), George Florescu (2), Ovidiu Maier (3) și Horațiu Cioloboc pentru “U”. La inițiativa fostului conducător al ambelor echipe, Tiberiu Petriș, ex-vicepreședinte al CA al A.S.A. și fost președinte al Universității, ajutat de fostul co-mandant al clubului-fanion al Târgu-Mureșului, Cornel Cacovean, și de fostul antrenor și jucător al A.S.A., George Ciorceri, au răspuns prezent zeci de foști mari fotbaliști ai celor două simboluri ale Ardealului. Pentru A.S.A. au evoluat: Biro Levente, Marius Maier, Cristian Porav, Lucian Nan, Adrian Botezan, Marcel Roșca, Fodor Janos, Adrian Enyedi, Vilmoș Stoica, Tiberiu Gabor, Călin Târnăvean, Tiberiu Petriș jr., Tibor Moldovan, Claudiu Șomfălean, Aurel Stoica, Horațiu Cioloboc și Ovidiu Maier (ultimii trei jucând în partea secundă pentru “Șepcile Roșii”). De partea cealaltă, antrenorul Tiberiu Poraczky s-a bazat pe: Călin Ciucur, Romulus Câmpeanu, Valentin Șandru, Alpár Mészáros, Eugen Voica, Laurențiu Moldovan, Victor Hexan, Sorin Corpodean, Constantin Olariu, Sorin Vădana, Filip Lăzăreanu, George Florescu, Radu Sabo și Marius Predatu. A arbitrat Alin Pașcan (Târgu-Mureș). La întrunire au mai participat foști fotbaliști sau conducători ai celor două formații, printre care Florea Ispir, Petru Varodi, Ștefan Gligore, Biro Imre, Solyom Csaba, Petru Orza, Mircea Pop, Marton Laszlo, Ioan Maja, Sorin Bagiu, Marcel Lăzăreanu, Alexandru Matei, Claudiu Sălăgean, Flaviu Șomfălean, Flavius Moldovan, Ovidiu Văidean, Silviu Zagon, Rareș Vârtic, Cristinel Pojar, Alin Bănceu și Marius Popescu. Următoarea acțiune este preconizată la Reghin, unde foștii divizionari de la Avântul îi așteaptă pe vecinii și prietenii de la Târgu-Mureș.

CS UNIVERSITAR TÂRGU-MUREȘ RĂMÂNE ÎN LIGA I DE BASCHET MASCULIN

În perioada 2-6 iunie, Sala “Olimpia” din Ploiești a găzduit Turneul Final al Ligii I de baschet masculin, pentru promovarea în Liga Națională. CS Universitar Târgu-Mureș a consemnat următoarele rezultate: CSU 2 Sibiu - CS Universitar Târgu-Mureș 57-75, CS Universitar Târgu-Mureș - Știința București 89-65, Agronomia București - CS Universitar Târgu-Mureș 65-80, CS Universitar Târgu-Mureș - Rapid București 61-62 și CS Universitar Târgu-Mureș - CSU Ploiești 74-80. Turneul a fost câștigat de Rapid București (cu 10 puncte), urmată de CSU Ploiești (cu 9 puncte) și CS Universitar Târgu-Mureș (cu 8 puncte). Primele două clasate (Rapid București și CSU Ploiești) au promovat în Liga Națională. Echipa CS Universitar Târgu-Mureș a ratatat astfel promovarea în Liga Națională.

GERMANIA A CÂȘTIGAT PENTRU A TREIA OARĂ CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Germania a câștigat pentru a treia oară Campionatul European de fotbal rezervat jucătorilor sub 21 de ani, după ce a învins-o, duminică, la Ljubljana, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Portugalia, în finala competiției. A marcat atacantul echipei Anderlecht, Lukas Nmecha, în minutul 49. Germanii au mai fost campioni europeni în 2009 și în 2017 și au mai jucat o finală, în 2019, pierdută atunci în fața Spaniei. Lusitanii au mai fost de două ori în ultimul act, în 1994 și în 2015, dar au pierdut de fiecare dată. România a fost prezentă la turneul final, dar a ieșit din competiție în faza grupelor, care a avut loc la finalul lunii martie. “Tricolorii mici” au strâns cinci puncte, la fel ca Olanda și Germania. Din Grupa A a mai făcut parte una dintre gazdele competiției, Ungaria, care nu a obținut niciun punct.

CONCLUZIILE LUI RĂZVAN RAȚ DUPĂ ÎNFRÂNGEREA ROMÂNIEI DIN MECIUL CU ANGLIA

Anglia a învins România pentru prima dată în ultimii 51 de ani, scor 1-0 (0-0), într-un meci amical disputat, duminică, la Middlesbrough. “N-a fost deloc o părere rea, pentru că eu cred că rămânem cu o echipă a României care a avut ocazii importante împotriva unei echipe mult mai puternice si mult mai bine cotate. E păcat de rezultat, păcat de greșeala lui Căpușă. Eu o pun pe seama unui debut într-un moment cu emoții și din punct de vedere psihologic a fost afectat. Oricum, am arătat mai bine decât cu Georgia. Contează rezultatele pe care le obținem în meciurile oficiale. E important să avem meciuri contra unor adversari de calitate, dar e foarte important ce se va întâmpla în meciurile oficiale. Este filosofia lui Rădoi, el așa vede fotbalul. Singura discuție e că filosofia lui Rădoi trebuie să se și plieze pe calitățile jucătorilor pe care îi are la dispoziție, acolo e discuția. Acolo e analiza pe care Rădoi o are de făcut, cum vrea să aplice totul la echipa națională, dacă toată concepția lui se potrivește jucătorilor care sunt la națională. Probabil își asuma și știe că el e responsabil pentru tot ce se întâmpla la națională, iar când rezultatele nu vin, el e cel care răspunde de acest lucru. Noi am scăzut în valoare, trebuie să înțelegem foarte bine că nu mai avem calitate, nu mai avem jucători care să evolueze la echipe bune din Europa. Liga I nu mai e cea care era acum câțiva ani”, a spus Răzvan Raț la Telekom Sport. Palmaresul întâlnirilor României cu Anglia este egal, trei victorii, șase egaluri, trei înfrângeri.

Lasă un comentariu