SUNT FEMEILE SINGURE MAI FERICITE DECÂT BĂRBAȚII?

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Essex, citați de descopera.ro, susțin că, spre deosebire de bărbați, femeile sunt mai fericite atunci când nu sunt implicate în relații.

“În studiul nostru, am constatat că 61% dintre femei sunt mai fericite atunci când nu sunt implicate într-o relație, față de 49% dintre bărbați. Studiul a mai constatat că 75% dintre femeile singure nu au căutat în mod activ o relație în ultimul an, comparativ cu 65% dintre bărbații singuri.

Potrivit răspunsurilor colectate, rezultă că o relație de cuplu implică mai mult efort din partea femeilor, existând dovezi conform cărora femeile petrec mai mult timp încercând să rezolve sarcinile domestice, în comparație cu bărbații, și depun mai mult efort emoțional.

Într-o relație, femeile consumă timp și bani pentru întreținerea aspectului fizic. Se ocupă de sarcinile casnice și depun eforturi pentru rezolvarea problemelor cuplului sau clarificarea conflictelor.

Totodată, femeile tind să se descurce mai bine atunci când vine vorba de stabilirea relațiilor sociale, în timp ce bărbații se bazează destul de mult pe partenerele lor și stabilesc mai greu prietenii.

În schimb, femeile care nu sunt parte dintr-un cuplu tind să aibă mai multe activități sociale și mai mulți prieteni în comparație cu cele implicate într-o relație, pe când, în cazul bărbaților, aceștia tind să petreacă mai mult timp singuri”, susțin oamenii de știință britanici.

În plus, ei prezintă și motivele pentru care femeile singure sunt mai fericite.

Au mai mult timp pentru ele - Femeile care au o relație se plâng adesea că nu au timp pentru ele însele. Ele se ocupă întotdeauna de partenerul lor sau de copii. În schimb, atunci când ești singură, ai tot timpul din lume pentru tine. Îți faci manichiura preferată, mergi la acel concert la care ți-ai dorit întotdeauna să mergi, adică ești responsabilă doar pentru viața ta.

Nu există nicio presiune pentru a satisface așteptările partenerului - Să îți amintești de ziua lui de naștere, să îi iei un cadou de Ziua Îndrăgostiților, să planifici escapade romantice pentru voi doi, iar lista poate continua. Relațiile presupun multe eforturi și, uneori, acestea devin copleșitoare. Pe de altă parte, când ești singură, nu trebuie să te îmbraci pentru a impresiona. Faci totul după bunul plac, ceea ce te ține în mod natural departe de stres.

Descoperă ce își doresc cu adevărat - De cele mai multe ori, femeile ajung să renunțe la speranțele și visurile lor atunci când intră într-o relație serioasă, iar acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Încearcă să îi păstreze pe toți cei din jur fericiți, sacrificându-și propria fericire. Pe de altă parte, femeile singure sunt fără astfel de griji. Sunt ambițioase și se pot concentra mai bine pe atingerea obiectivelor lor. Ele au priorități clare, motiv pentru care au mai mult succes și sunt mai fericite.

Nu mai contează ce spun ceilalți - Când ești independentă mult timp, îți dai seama că singura persoană care te poate judeca ești tu. Crezi în tine și încetezi să îți mai pese de ceea ce spun alții. Nu mai cauți validare din partea altora și, firesc, te simți mai fericită.

Își consolidează celelalte relații - Când ești implicată într-o relație, îți petreci cea mai mare parte a timpului cu partenerul tău și mai puțin cu prietenii și familia, ceea ce te distanțează în cele din urmă de ei. Dar, când ești singură, ai timp să vorbești mai mult cu cei dragi și să petreci timp de calitate cu ei. Relațiile se consolidează și te simți mai fericită.

Călătoresc mai mult - Să fii singură te ajută să vezi lumea într-o lumină diferită și să experimentezi lucruri pe care nu le-ai putea face niciodată dacă ai avea o relație. Călătorești mai mult și îți faci timp pentru a explora lucrurile din jurul tău. Te împaci cu ideea că ești diferită și găsești liniștea în propria companie.

Lasă un comentariu