MEDICAMENT NOU CARE STOPEAZĂ DECLINUL MEMORIEI

Distribuie pe:

Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA), citată de descopera.ro, a aprobat, după aproape 20 de ani, un nou medicament împotriva bolii Alzheimer.

“Această autorizare este semnificativă în multe privințe. Medicamentul, numit Aduhelm și produs de compania farmaceutică Biogen, este primul tratament aprobat pentru boala Alzheimer, din anul 2003.

Medicamentul își propune să îndepărteze depunerile lipicioase ale unei proteine numite beta amiloid din creierul pacienților din stadiile incipiente ale Alzheimerului, pentru a preveni pierderea memoriei și a păstra capacitatea de a se îngriji de sine.

Studiile clinice pentru medicament, care urmează să fie vândut sub numele de marcă Aduhelm, au arătat o reducere a plăcilor amiloide, ceea ce duce la o reducere a declinului clinic al pacienților.

Chiar și producătorul Biogen a susținut că este puțin probabil ca medicamentele să îmbunătățească memoria și gândirea oamenilor.

Însă, compania a mai anunțat că o reanaliză a mai multor date cu privire la pacienți, dintr-unul din studiile care au implicat persoane care au luat medicamentul mai mult timp, a arătat că o doză mare încetininește declinul memoriei și crește capacitatea de a desfășura activități obișnuite în viața de zi cu zi”, precizează FDA. (L.P.)

Lasă un comentariu