EMISIUNE NUMISMATICĂ: CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020

Distribuie pe:

Banca Naționale a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 11 iunie 2021, o monedă din alamă pentru colecționare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020.

Aversul monedei prezintă o compoziție grafică ce face trimitere la jocul de fotbal, inscripția în microtext “CAMPIO-NATUL EUROPEAN DE FOTBAL”, scrisă continuu pe trei rânduri, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “50 BANI”, stema României și anul de emisiune “2021”, iar reversul redă în centru o minge de fotbal, inscripția în microtext “Campionatul European de Fotbal”, scrisă continuu sub forma ochiurilor de plasă de la porțile terenului de fotbal, și, circular, inscripția “CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020”.

Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent.

Tirajul maxim este de 20.000 piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA) este de 10 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

*

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

Lasă un comentariu