ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În ultimele zile, pompierii mureșeni au intervenit la 53 de intervenții, din care - două incendii, un accident rutier, o altă situație de urgență și 49 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

- Marți, 8 iunie, în jurul orei 19.50, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la acoperișul unui depozit din municipiul Târgu-Mureș, strada Rovinari. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă mocnit cu degajări mari de fum, la acoperișul unui depozit de aproximativ 700 mp. În timpul intervenției, din cauza fumului dens, pompierii au evacuat preventiv, dintr-o sală de dans aflată în proximitatea depozitului, un adult și 15 copii. Focul a afectat aproximativ 25 mp din acoperiș. Pompierii aflați la locul intervenției au decopertat zona afectată, au căutat focarele ascunse și au lichidat incendiul în limitele găsite înainte ca acesta să se propage la întregul depozit. Din fericire, nu au fost victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: flacără deschisă (executarea unor lucrări, nesupravegheate corespunzător, la acoperiș).

- Marți, 8 iunie, în jurul orei 22.45, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Târgu-Mureș, lângă Complexul Weekend, aproape de calea ferată. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari.

Accident rutier:

- Miercuri, 9 iunie, în jurul orei 5.00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile specifice de prevenirea și stingerea incendiilor în cazul producerii unui accident rutier la ieșirea de pe Autostrada A3 - intersecția Chețani, sensul de mers spre Cluj. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre o autoplatformă care transporta un autoturism și tracta o remorcă, aceasta a părăsit partea carosabilă și a intrat în parapet. În urma impactului, șoferul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 42 ani, a necesitat îngrijiri medicale, aceasta suferind multiple plăgi deschise. Victima a fost de cod galben, conștientă și cooperantă. A fost preluată și transportată la CPU Luduș cu ambulanța SMURD, aflată la locul intervenției. Incidentul nu a afectat circulația din zonă.

Lasă un comentariu